Henry Lau

            Henry Lau ( 11 octombrie 1989 ), cunoscut ca Henry, membru al faimosului sub-grup sud-coreean Super Junior M, este un cântăreţ, compozitor, producător şi actor de origine chineză şi canadiană din industria muzicală K-Pop. În ciuda faptului că limba sa nativă este engleza, datorită faptului că a crescut în Canada, el vorbeşte fluent şi mandarină şi coreeană şi cunoaşte şi alte 5 limbi, printre care cantoneză, taiwaneză hokkien, japoneză, twaivaneză şi franceză. Deşi de multe ori tinde a fi subapreciat, Henry este un adevărat multitalent, printre hobby-urile sale numărându-se dansul, pianul, vioara, chitara şi gătitul.

            Debutul său solo a avut loc pe 7 iunie 2013 cu mini-albumul “Trap”, promovat peste hotare mai ales în Taiwan, cu numeroase apariţii televizate şi radio show-uri, urmate de o şedinţă de autografe. SM Entertainment a lansat teaserul hitului “Trap” pe 31 mai 2013, dezvăluind colaborarea cu Kyuhyun din Super Junior şi Taemin din Shinee. Versiunea chineză a fost lansată mai târziu, pe 14 august 2013. Tot pe această dată, SM Entertainment a anunţat că Henry va colabora la melodia 1-4-3 (I love you) împreună cu prietena lui apropiată Amber din f(x).

 

            După aproape 7 luni de producţie, Henry îşi lansează al doilea album solo, “Fantastic”, cu o singură melodie cu acelaşi nume, pe dată de 13 iulie 2014. Albumul complet conţine 6 melodii cu genuri variate, compuse de propria echipa de producţie, Noizebank. De asemenea, el va lansa single-urile sale “Trap” şi “Fantastic” în versiune japoneză pe data de 8 octombrie 2014.

Popularitatea lui Henry continuă să crească începând cu lansarea unor reality-show-uri ca Real Man sau Crime Scene şi continuând cu albumurile solo “Trap” şi “Fantastic”.

Surse: Wikipedia, Hello Kpop, AllKpop

Articol realizat de Helen Chal

Română
Votare: 
0
No votes yet