10 lucruri amuzante despre Coreea de Sud

Esti interesat să înveți câteva lucruri amuzante despre Coreea?

Atunci e perfect. Ai venit unde trebuia. ^^

1. Coreenii mananca SUNCA ca și când nu ar mai exista

Ei bine, în timpul războiului, soldațiilor le erau livrate o mulțime de alimente conservate, astfel au ajuns  să creeze ceva ce știm acum că se numește 부대 찌개 (tocana militarilor) care are apă și condimente cum ar  fi supa, cu toate alimentele și legumele fierte împreună pentru a face un ospăț pe cinste.

     2. Coreenii IUBESC고구마 (cartofi dulci) și lucrurile dulci  cu aromă de cartofi

     3. Băutul  în public este   sută la sută legal

Ai voie să stai în parc, lângă râu, pe un campus universitar și să ai câteva băuturi și gustări cu prietenii. Nu crede că ești un rebel *.*

     4. Numărul "4" 

Este considerat a fi extrem de ghinionist. Din acest motiv, dacă dai cuiva un cadou, asigură-te că acesta nu este un multiplu de 4. De asemenea, cele mai multe clădiri din Coreea nu folosesc cifra 4 pentru numerotarea etajelor.

     5.Evitați utilizarea cernelii roșie

      

Scrierea numelui cuiva cu cerneală roșie înseamnă, practic, că acea persoană va  muri sau că  e deja moartă.

      6. Livrarea mâncării  Fast-Food

Dacă ați trăit în Coreea de Sud, știți foarte bine că nu trebuie să pleci de acasă pentru a mânca (dacă nu, aflați acum). Cele mai multe restaurante livrează mâncarea direct la apartamentul dvs. prin intermediul motociclistilor, care sunt cunoscuți pentru accelerarea prin trafic pentru a livra mâncarea la timp . Și după ce ai terminat de mâncat, pur și simplu pui vasele murdare în fața ușii, deoarece tipul de livrare va veni după ele mai târziu. Asta este minunat, nu-i așa? ^^

7.Grupa sanguină

În Coreea de Sud, sângele este o chestiune foarte importantă. El nu oferă doar oxigen corpului, ci determină și personalitatea ta.

Persoanele cu grupa 0 sunt persoane puternice, robuste, rezistente la sters.

Persoanele cu grupa  A sunt considerate a fi conservatoare și punctuale, dar ele pot fi, de asemenea, obsesive, crispate și un pic introvertite .

Persoanele cu grupa  B sunt o poveste total diferită. În timp ce ei au unele trăsături bune, cum ar fi creativitatea și pasiunea, ei sunt, de asemenea, dispusi să își înșele partenerii,  sunt leneși și nerăbdători.

În ceea ce privește grupa  AB, ei sunt de obicei reci și siguri pe propriile forțe, dar ei pot fi aspri și persoane care judecă foarte aspru.

     8. Snuppy, primul câine clonat din lume, a fost creat în Coreea de Sud la Universitatea Națională din Seul.

        9. Sud-coreenii cred că oamenii ar trebui să își ascundă pantofii in prima noapte de Anul Nou. În caz contrar, o fantoma va încerca unul din pantofi, iar în cazul în care îi place  perechea, fantoma  va lua pantofi iar proprietarul acestor pantofi va avea ghinion tot anul.

     10. Dependența de cumparaturi

Sud-coreenilor le place sa facă cumparaturi. Țara are unele dintre cele mai mari mall-uri din lume. Magazinele sunt deschise până la 4 dimineața în timp ce restaurantele, barurile și  cafenele sunt deschise până la 11 noaptea.

Articol realizat de Seo Yun Mi

Surse: maplesyrupandkimchi.wordpress.com, listverse.com, whatthafact.com, sanatate.acasa.ro

Română
Votare: 
0
No votes yet