14 motive pentru care trăitul în Seoul este super!

            Dacă te gândești să te muți în Coreea, probabil faci cea mai bună decizia din viața ta! Desigur, toți preferăm asta aici la Seoulistic, dar aici este o listă de motive pentru care locuitul în Seoul, Coreea, ți s-ar potrivi!

1.Trasportul în comun în Seoul

            Trasportul în Seoul este ceva ce toată lumea își permite. Tariful de bază de 1050 woni ( aproximativ $1USD ) reprezintă motivul de invidie al celorlalți din alte orașe mari, care au un sistem de tranport în comun mult mai scump. Plus, trasportul în comun în Seoul e super convenabil. Poți ajuge în aproape orice colțișor al orașului doar folosind metrourile și autobuzele. De asemenea, este și foarte sigur. Cu siguranță că mai sunt și câțiva oameni nebuni ici-colo, sau câteva linii de transport care devin aglomerate față de celelalte, dar asta e ceva tipic pentru orice sistem de trasport în comun în fiecare oraș mare. Majoritatea navetiștilor din Seoul sunt oameni de afaceri extenuați sau studenți care doar vor să ajungă acasă în liniște. Dacă deja trăiești în Seoul, știi cât de prețios este transportul în comun pentru tine.

2. Natura

            Majoritatea orașelor mari din lumea întreagă au acces la natura de lângă granițele orașului, iar Seoul nu este o excepție. Dacă trăiești în Seoul, ai Muntele Bukhan, un parc național care poate fi urcat în mai puțin de o zi, pentru a avea parte de cele mai frumoase priveliști din Seoul. Sunt, de asemenea, nenumărati munți învecinați care pot fi urcați. Dacă iubești mai mult apa, Râul Han este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Seoul. Poți merge cu bicicleta, poți alerga, sau chiar să faci windsurfing. Parcurile mari din Seoul sunt menținute curate și sunt foarte accesibile, inclusiv folosind transportul în comun. Dacă ai nevoie de o pauză în natură de la statul la computer toată ziua, Seoul are o varietate de locuri de oferit.

3. Mâncarea

            Coreea nu e deținătoare a restaurante cu 3 stele Michelin, dar asta nu înseamnă că mâncarea nu este grozavă. Du-te la orice restaurant obișnuit în Seoul, și vei avea mâncare delicioasă precum kimchi jigae si seolleongtang care îți vor da impresia că ai crescut cu propria ta bunică din Coreea. Este, de asemenea, ceva ce toți își pot permite; poți cumpăra mese pentru 6,000 woni. Plus, mâncarea coreeană este foarte echilibrată, având o mare cantitate de legume și carne la fiecare masă. Locuitul în Coreea îți va schimba dieta și probabil așa este cel mai bine.

4. Internetul în Coreea

            Trăind în Coreea, probabil vei fi răsfățat cu o viteză foarte mare la internet. Și asta înseamnă foarte multă muzică, filme, programe, toate descărcate în câteva minute, sau câteodată și mai puțin (când descarci de la principalele servere din Coreea). Mai mult decât viteza, vei iubi faptul că vei fi mereu conectat. Toate autobuzele, metrourile și trenurile de mare viteză au wi-fi. Poți să te duci, de asemenea, în multe cafenele care îți oferă wi-fi pe gratis sau poți găsi locuri unde wi-fi-ul nu este protejat.

5. Accesibilitatea

            Trăitul în Coreea poate fi foarte accesibil pentru cei care vor să economisească niște bani. Dacă se întâmplă să îți găsești o slujbă aici, multe companii îți plătesc chiria. Și asta este un lucru prin care economisești foarte mulți bani. Dar chiar dacă trebuie să plătești chiria pe cont propriu, suma scade până la 300,000 woni pentru un apartament mic. Ieșitul cu prietenii nu este scump, de asemenea. O noapte petrecută cântând la noraebang (karaoke) sau ieșitul la un film poate costa mai puțin de 10,000 woni. Chiar dacă Coreea este una dintre cele mai bogate națiuni din lume, prețurile sunt încă foarte accesibile pentru mulți oameni.

6. Siguranța în Coreea

            Vorbind în general, Coreea este un loc foarte sigur. Chiar dacă există jafuri, violuri și crime ca în celelalte țări, nu se întâmplă foarte des, și nici oamenii nu sunt speriați de aceste crime. Mulți oameni își lasă laptop-urile, telefoanele și gențile pentru a se duce la toaletă, cu siguranța că lucrurile lor vor fi tot acolo când se vor întoarce. Și de obicei au dreptate! Femei întorcându-se acasă singure după miezul nopții este de asemenea o priveliște comună. Singurul lucru de care ai putea fi îngrijorat este Coreea de Nord. Dar nu ar trebui.

7. Livrarea în Coreea

            Cultura livrării în Coreea există de ceva vreme și și-a dezvoltat propriile beneficii. Când comanzi mâncare, farfuriile și bolurile sunt asigurate de către restaurante ca tu să nu rămâi cu gunoiul. Ei se întorc să le ia. Atât mediul cât și oamenii de la gunoi au de câștigat. De asemenea, livrările ajung și în locuri fără adrese. Poți comanda mâncare cât timp ești la un picnic pe Râul Han, între terenul de baseball și piscine. Iar livrarea nu se limitează doar la mâncare. Dacă te duci la o întâlnire importantă și ți-ai uitat notițele acasă, le poți avea livrate în mai puțin de o jumătate de oră!

8. Serviciile în Coreea

            În Coreea există un motto al clientului care spune „clientul este rege”. Și nu e nicio cale prin care să te simți mai roial decât lucrurile gratis. Când trăiești în Coreea, vei experimenta cuvântul „serviciu” în sine. Deținătorii de afaceri oferă clienților „servicii”, termenul Konglish (coreeană + engleză) pentru „lucruri gratis”. Asta poate include băuturi gratis la baruri, timp liber la noraebang (karaoke) sau desert gratis la cafenea. Cu cât locuiești mai mult timp în Coreea, cu atât mai multe servicii primești. Primește-le și iubește-le.

9. Viteza

            Cultura ppalli-ppalli (빨리빨리) din Coreea înseamnă să faci lucrurile cât mai rapid posibil. Și când locuiești în Coreea, aceasta echivalează cu livrarea rapidă în restaurante și magazine. De asemenea, așteptările tale pentru livrarea de mâncare scad după ce trăiești o vreme aici. Să aștepți mai mult de 20 de minute pentru livrarea de mâncare chinezească este un lucru enervant în Coreea. Comandă ceva de pe internet și acest lucru va fi la ușa ta următoarea zi. Dacă locuiești în Coreea, vei aștepta mult mai puțin și asta înseamnă că ai mai mult timp să te uiti la videoclipuri Kpop.

10. 24 de ore

            Seoul este una dintre capitalele de noapte ale lumii. Du-te în locuri populare în Seoul și vei găsi cafenele deschise 24 de ore din 24 destinate celor cu laptopuri și termene limită. Dacă îți este foame, poți avea pui prăjit livrat acasă la 2 noaptea sau te poți duce la cel mai apropiat restaurant de seolleongtang. Să fii plictisit acasă nu este o scuză plauzibilă atunci când ai distracții 24 de ore, incluzând cele ca noraebang (karaoke), pcbang (internet cafes), golf (jocuri video de golf live). Coreea știe valoarea confortului și nu este un confort mai mare decât efectul  7eleven.

11. Viața de noapte în Seoul

            Câțiva dintre voi probabil vă întrebați de ce viața de noapte nu este inclusă în secțiunea de mai sus, 24 de ore. Motivul este unul atât de bun încât merită o secțiune separată. Băuturile alcoolice coreene domestice (berea coreeanp, soju, makgeolli) sunt extrem de accesibile și disponibile în orice restaurant din apropiere. Dacă preferi să bei ieftin, magazinele sunt cele mai potrivite. Dacă ai gusturi mai rafinate la cocktail-uri, sunt o mulțime de baruri cu o ambiață ucigătoare și barmani profesioniști. Și există restricții în cluburi (unele deschid până la 10 AM).

12. Cultura întâlnirilor

Vei observa imediat. Dar îndată ce te vei hotărî să locuiești în Coreea, vei învăța foarte repede că această țară este un paradis al cuplurilor. Și dacă ești activ la secțiunea „ întâlniri ”, te vei bucura de toate opțiunile pe care Coreea ți le poate oferi. Există înțelegeri speciale pentru cupluri în cafenele și restaurante. „Romantismul” este un concept pe care mulți îl preferă pentru design-ul de interior. Și nu sunt restricții privind locurile de întâniri. Întâlnirile în Coreea pot fi foarte interesante. Vă sugerăm să o faceți. (Asta dacă nu sunteți deja luat/ă. Atunci veniți împreună ;)))

13. Butonul

            Acest buton cu siguranță merită sectiunea sa proprie. Ai avut vreodată nevoie de atenția unui chelner? Nu vrei să fii nepoliticos și să țipi (chiar dacă este acceptabil în Coreea). În loc să arăți ca cel mai nepoliticos client al anului, apașă butonul. Doar apasă și ei vor veni. Este un concept simplu dar ingenios. Și dacă locuiești în Coreea, cu siguranță vei simți lipsa acestuia când te vei întoarce acasă.

14. Ajumma & Ajeossi

Notă : ajumma (아줌마) – femeie măritată / ajeossi (아저씨) – bărbat de vârstă mijlocie.

            Ajumma și ajeossi sunt oamenii care pun bazele societății coreene. Desigur este imposibil să îi iubești pe toți, dar ca grup, se descurcă destul de bine. Ajumma și ajeossi sunt oamenii care îți oferă lucruri pe gratis. Ei te pot plăcea și îți pot oferi o cafea pe gratis doar pentru a fi drăguți. Ei sunt cei care îți fac mâncarea și care te duc cu taxi-ul. De obicei, nu există limite pentru convorbiri interesante. Pe unii probabil ai vrea să îi eviți, dar dacă locuiești destul de mult aici vei învăța să îi iubești, văzând că ei sunt „firul” care țin totul strâns legat.

Sursa: Seoulistic.com

Traducere: Helen Chal

Română
Votare: 
0
No votes yet