8 mituri despre Coreea de Sud

1.      Toți coreenii mănâncă carne de câine

            Este adevărat că unii coreeni  (în special cei în vârstă) încă mănâncă ocazional supă de carne de câine și că aceasta poate fi cumpărată din unele piețe sau restaurante. Totuși, în general, coreenii nu o mănâncă și nu este servită în școli sau gătită acasă. În realitate, carnea de vită și de porc sunt cele mai populare, nu doar pentru că sunt mai ieftine dar și pentru că sunt de o calitate mai bună.

2.      Fructele și legumele sunt scumpe

            Aceasta e o afirmație comună printre străinii care locuiesc în Coreea, dar nu este întotdeauna adevărată. Fructele și legumele în Coreea sunt sezoniere așa că într-o lună unele pot avea un preț foarte mic iar în următoarea lună unul foarte mare. Un exemplu bun sunt merele. În octombrie și noiembrie se găsesc la un preț destul de mic, însă în martie și aprilie pot fi foate scumpe. Totul depinde în ce sezon și de unde sunt cumpărate acestea. În general, în piețele locale fructele și legumele sunt mai ieftine decât în supermarketuri (ca Homeplus, Emart etc.)

3.      Coreenii trăiesc cu frica războiului

            Coreea de Nord reprezintă o îngrijorare pentru mulți oameni din cauza faptului că sunt impredictibili și au resurse îndeajuns pentru a provoca probleme serioase.  Totuși, aliații și resursele pe care le dețin sud-coreenii întrec cu mult resursele vecinilor din nord, așa că aceștia nu sunt atât de speriați pe cât se crede. La urma urmei cele două Coreei sunt două vecine care nu se ”simpatizează”.

4.      Toți străinii sunt profesori de limba engleză

            Există o grămadă de comentarii și bloguri ale unor oameni care cred că singura cale de a lucra în Coreea este ca profesor de engleză. Bineînțeles că acest lucru nu este adevărat, profesorii de engleză consituind doar o mică parte din comunitatea străinilor lucrători în Coreea.  Există și străini care lucrează pentru Serviciul Militar American, muncitori calificați și semi-calificați în diferite industrii etc. De asemenea, numărul studenților internaționali crește de la an la an.

5.      Coreea are 4 anotimpuri unice și distincte

            Acest lucru era mai degraba valabil în trecut. Astăzi există practic doar 2 anotimpuri: iarna și vara. Primăvara și toamna țin cel mult 6 săptămâni, ele fiind un liant între umiditatea verii și frigul iernii.

6.      Tuturor coreenilor le plac mâncărurile picante

            Deși  majoritatea coreenilor sunt toleranți și le place mâncarea picantă mai mult decât altor popoare, există și excepții așa cum nu tuturor britanicilor le place peștele și chipsurile sau tututor germanilor berea sau ciocolata.

7.      Coreenii sunt șoferi teribili

            Aceasta e o concepție greșită destul de populară în rândul străinilor, coreenii fiind la fel de ”răi” ca toate celelalte popoare de pe glob la condus. La fel ca New York sau Londra, Seoul este aglomerat 24 din 24 ore pe zi așa că este normal să se mai întâmple din când în când câte un accident.

8.      Rasismul este ceva normal în Coreea de Sud

            Coreea de Sud este aproape în totalitate o țară monoculturală și faptul că oameni de diferite etnii/naționalități le pătrund în țară este un pic cam surprinzător și ciudat pentru mulți coreeni.  Pentru unii acest lucru este asociat cu a fi rasist. Se poate afirma că este câtuși de puțin, însă nu pe cât este dramatizat, nefiind un fel de rasism dus la extreme, ci mai degrabă un comportament ce denotă curiozitatea. Bineînțeles că există o comunitate de coreeni rasiști, însă în ce țară nu există?

Sursa: modernseoul.org

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet