비빔국수 Bibimguksu

Ingrediente (pentru 2 porții)

-200 g tăiței subțiri (somyeon)

-1/2 cană  castravete

-1 ou

-1/2 cană de kimchi mărunțit+ 1/3 cană de zeamă de kimchi

-1 linguriță zahăr

-1/4 cană de pastă de ardei iute

-1 cățel de usturoi

-1 sau 2 lingurițe de oțet

-1 lingurițăă de semințe de susan prăjite

-2  lingurițe de ulei de susan

Mod de preparare

1.  Se amestecă într-un bol kimchiul tocat, zeama de kimchi, usturoiul (tocat), zahărul, pasta de ardei iute, uleiul de susan, oțetul și semințele de susan prăjite.

2.  Se fierbe oul și se taie în două (oul trebuie să fie tare).

3.  Se feliază castravetele atât cât să umple o jumătate de cană.

4.  Se pun la fiert tăițeii, se amestecă cu o paletă din lemn, iar apoi se pune un capac deasupra.

5.  Când încep să fiarbă se amestecă din nou și se lasă fără capac pentru câteva minute.

6.  Când tăițeii sunt gata, aceștia se scufundă de câteva ori în apă rece, după care se pun la scurs.

7.  Se pun tăițeii pe farfurii și se adaugă mixura făcută anterior deasupra, după care se pun și jumătățile de ouă și castravetele. Poftă bună!

VIDEO

Sursa:  maangchi.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet