숙주 비빔밥 Bibimbap cu germeni de fasole mung

Ingrediente principale

-450-500 g germeni de fasole mung

-7 căni apă

-1/2 linguriță sare

-200 g piept de pui

-3 căni orez gătit

-ceapă verde tocată (pentru garnisit)

-ardei iute roșu tocat (pentru garnisit)

-semințe de susan (pentru garnisit)

-ulei de susan (opțional)

Ingrediente pentru pieptul de pui

-1+1/2 linguri sos de soia

-1+1/2 linguri ceapă verde tocată

-1 lingură zahăr

-1 lingură usturoi tocat

-1/2 linguriță vin pentru gătit sau apă

-1 linguriță ulei e susan

-1/2 linguriță semințe de susan

-1/8 linguriță piper negru

Ingrediente pentru sos

-1/4  cană pastă de ardei iute/ gochujang

-1 linguriță semințe de susan

-1 linguriță apă

-1/2 linguriță usturoi tocat

-1/2 lingurițăoțet

-1/4 linguriță zahăr

-1/8 linguriță ulei de susan

 

Mod de preparare

1. Tăiați pieptul de pui în fâșii subțiri (puteți  folosi și alte feluri, cum ar fi pulpe de pui, carne de porc, de vită sau curcan, iar dacă sunteți vegetarieni, puteți folosi tofu sau ciuperci în loc e carne).

2. Amestecați toate ingredientele pentru pieptul de pui într-un vas, după care puneți puiul în sos, amestecați bine, acoperiți cu o folie de plastic și lăsați la marinat pentru cel puțin 10 minute.

3.  Amestecați toate ingredientele pentru sos și puneți la rece.

4.  Puneți pieptul de pui marinat într-o tigaie preîncălzită și prăjiți-l timp de 5 minute la flacără medie sau până când are o culoare galben aurie (amestecați între timp).

5.  Spălați germenii de fasole mung, după care puneți-i la scurs.

6. Puneți la fiert 7 căni apă și adăugați ½ linguri de sare.

7. Puneți germenii de fasole în apa care fierbe, acoperiți vasul, iar odată ce începe să fiarbă din nou, lăsați pentru încă 3 minute la flacără mare; nu luați capacul în timpul fierberii.

8. După ce trec cele trei minute,opriți aragazul și scurgeți de apă germenii.

9. Pe o farfurie, puneți o cană de orez, iar deasupra o treime din germenii de fasole, o treime din pieptul de pui, o lingură de sos și presărați ceapa verde tocată, ardeiul iute tocat și ulei de susan. Dacă doriți, puteți să adăugați și ulei de susan. Procedați la fel și cu restul ingredientelor.

Poftă bună!

 

VIDEO

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet