Big Bang

Română

 

Fan club: V.I.P 

 

Big Bang 빅뱅  (numele fiind întâlnit și sub forma BIGBANG) este o trupă sud-coreeană de la YG Entertainment alcătuită din cinci băieți. Liderul G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Seungri și Daesung au debutat pe 19 August 2006 în cadrul concertului YG Family.  
 
2006-2007: Debutul
 
După debut au lansat primul single "Bigbang" ce cuprinde piesele "We Belong Together" în colaborare cu Park Bom din 2NE1, "A Fool's Only Tears" și "This Love" o adaptare a melodiei trupei americane Maroon 5, rescrisă și interpretată de G-Dragon. Single-ul a fost vândut în aproape 40,000 copii.  
 Al doile single, "Bigbang Is V.I.P", a fost lansat în Septembrie, vândut în 32,000 exemplare. A urmat și al treilea single, "Bigbang 03".  
 La sfârșitul lui Decembrie au avut și primul loc concert, The Real. Luna următoarea, albumul lor de debutul, "Since 2007", a fost lansat și s-a vândut în 48,000 copii până la sfârșitul lui Februarie 2007.  
 
 
2007-2008:  Cunoașterea succesului și debutul în Japonia 
 
Primul lor mini-album a fost lansat tot în 2007. Intitulat "Always", acesta a marcat schimbări majore în grup. G-Dragon a compus majoritatea melodiile de pe mini-album, printre care și "Lies" care a devenit un adevărat hit, ocupând locul întâi într-un top muzical coreean timp de 7 săptămâni la rând. Mini-albumul a reprezentat și introducerea muzicii electronice în trupă.  
 Tot în 2007 au avut și primul lor turneu, "Want You", ce a cuprins 5 orașe.  
 Următorul mini-album, realizat în același an, a cunoscut, de asemenea, un mare succes. Melodia "Last Farewell" a rămas pe primul loc în mai multe topuri muzicale timp de 8 săptămâni.  
 Biletele pentru concertul lor  Big Bang Is Great s-au vândut în mai puțin de 10 minute.  
 Spre sfârșitul anului 2007, Big Bang încep să pătrundă pe piață muzicală japoneză, iar la începutul lui 2008 lansează "For The World" și susțin un concert la JCB Hall, în Tokyo Dome City.  
 
 
2009-2010:  Activități solo
 
 
 La începutul anului 2009, trupa a luat o pauză, permițând membrilor să se ocupe de proiectele solo. S-au reunit după câteva luni pentru colaborarea cu trupa 2NE1 pentru melodia "Lollipop". 
 Pe 18 August, G-Dragon își lansează albumul de debut, "Heartbreaker". A obținut premiul 'Albumul anului' la  Mnet Asian Music Awards din 2009 și s-a vândut în peste 210,000 de exemplare.  
 Taeyang scoate două melodii solo, "Where U At?" și "Wedding Dress". 
 T.O.P a primit un rol în drama IRIS, interpretându-l pe asasinul Vick.
 În 2010, Big Bang au avut un alt concert și au lansat melodia "Lollipop 2". GD&T.O.P au scos un album că și sub-unit, iar Seungri și-a lansat primul mini-album, "VVIP".  
 Pe 25 August au mai lansat un single în japoneză, Beautiful Hangover
 
 
 Au urmat melodii de succes ca și "Tonight" în 2011 și câștigarea premiului "Best Worldwide Act" la  MTV EMA cu peste 58 de milioane de voturi.  
 
 
 
 În 2012 au lansat mini-albumul intitulat "Alive" care s-a vândut în peste  200,000 de exemplare în prima luna.  
 A urmat primul lor turneu mondial,  Big Bang Alive Galaxy Tour 2012
 Acest mini-album a cunoscut un real succes, videoclipul piesei Fantastic Baby depășind o sută de milioane de vizualizări pe  Youtube. "Alive" a avut și o variantă în japoneză și un album ediție specială numit "Still Alive". 
 
 
 
Din 2013, membrii trupei s-au concentrat pe activitățile solo. Daesung cu primul sau album solo, D'scover. T.O.P în industria cinematografică cu un nou film, "The Commitment". G-Dragon a lansat cel de al doilea album al său,  Coup D'Etat. Seungri și Taeyang au lansat și ei câte un album solo, "Let's Talk About Love" și respectiv "Ringa  Linga".  
 
 
 
 
 
 
Despre membrii 
 
 
G-Dragon (Kwon Ji Young) - liderul formatiei,  născut pe 18 August 1988.  
 
 Numele său de scenă provine chiar de la numele său real Ji Yong; 'Ji' sună la fel că 'G', iar 'Yong' înseamnă dragon. E în YG Entertainment încă de la 12 ani. În ciuda faptului că este foarte încrezător și carismatic pe scenă și în MV-uri, în viață reală este foarte modest și rușinos. Are o soră mai mare, Dani, care deține un magazin de haine. Era plănuit să debuteze că și duo hip-hop alături de Taeyang, dar președintele Yang Hyun Suk s-a răzgândit. Are 8 tatuaje. E cunoscut faptul că își schimbă foarte des culoarea părului.  Are 2 câini, Gaho și Julie. 
 
 
 
Taeyang (Dong Yong Bae) - vocalist, născut pe 18 Mai 1988. 
 
 Taeyang înseamnă "soare" în coreeană, de unde și poreclă sa, "SOL". A avut primul sărut când filma pentru videoclipul melodiei sale, "My Girl". El și G-Dragon sunt prieteni încă din anul 2000. Vorbește în somn. E cunoscut pentru credința sa în Dumnezeu.
 
 
 
T.O.P (Choi Seung Hyun) - rapper, născut pe 4 Noiembrie 1987. 
 
 E cel mai în vârstă membru din trupă. Deși și-a făcut debutul oficial cu Big Bang, el și-a început cariera de rapper încă din gimnaziu, sub numele Tempo. Are, de asemenea, o carieră și în industria cinematografică, jucând în dramă/filme că: "I am Sam", "Iris", "19", "71: Into The Fire", "The Commitment" și "Tazza 2: Hand of God". Numele 'T.O.P' a fost ales de Se7en. A scris melodia "Oh Mom" de la albumul "GD&TOP". Are o soră mai mare. Doarme cu multe haine pe el.
 
 
 
Seungri (Lee Seung Hyun) - vocalist, născut pe 12 Decembrie 1990 
 
Cel mai tânăr membru din trupă (maknae). E poreclit Panda sau Baby Panda din cauza cearcănelor de sub ochi. A fost ultimul membru ales să facă parte din Big Bang după ce a picat audiția prima dată. Dacă nu ar fi lucrat în industria muzicii, ar fi fost educator la grădiniță. Prima frază pe care a învățat-o în japoneză a fost: "unde este toaleta?". Cei de la YG i-au acordat doar o săptămână să se pregătească pentru albumul său VVIP. Îi displace când lumea spune că are picioare scurte. A mers la aceeași școală elementară ca și Yunho din TVXQ. A avut primul sărut în clasa a 9-a. A jucat în filmul "19" alături de T.O.P. 
 
 
 
 
Daesung  (Kang Dae Sung) - vocalist, născut  pe 26 Aprilie 1989
 
 În 2007 a renunțat la liceu pentru a se dedica activităților Big  Bang. Are o obsesie pentru Doraemon, un personaj dintr-un desen animat japonez. Nu știe să înoate. Iubește să aducă oamenilor zâmbetul pe buze. În perioadă de training a fost diagnosticat cu noduli pe corzile vocale care s-au agravat în 2006. A suferit o operație înaintea lansării celui de-al doilea single Big Bang. Îi place să mănânce sănătos. În trecut visa să devină jucător de baseball, preot sau prezentator. Primul sărut l-a avut în clasa a 9-a. Ar ieși cu T.O.P la o întâlnire dacă acesta ar fi fată.  
 
 
 
 
 
Surse: wikipedia, raindrops08.wordpress, babygeedee.tumblr, kpopcolorcodedlyrics
Tradus de: Dody
 
 

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet