부산 Busan

Locaţie
 
Busan este situat pe vârful de sud-est a Peninsulei Coreene la 128 ˚ longitudine estică şi 35 ˚ latitudine nordică. Este un oraş internaţional de legătură între continent şi mare. Busan este situat pe aceeaşi latitudine cu Tokyo, Kabul, Los Angeles, Memphis, Beirut şi Alger. 
Climat
 
Situat în zona temperat-musonică şi influenţată de climatul maritim, oraşul are patru anotimpuri distincte. Clima oraşului Busan este relativ caldă pe tot parcursul anului, temperatura medie anuală fiind 15 ° C, iar iarna temperatura medie fiind de 3.8 ° C. Vânturile sunt puternice datorită locaţiei sale de lângă ocean, dar astfel de condiţii sunt avantajoase în timpul verii, deoarece aici este mai rece decât în alte regiuni. 
 
 
Istoric
 
Prima prezenţă umană în Peninsula Coreeană poate fi urmărită înapoi în perioada paleoliticului. Examinând şi alte rămăşite din perioada Paleoliticului (cum ar fi pietre de vânătoare) colectate în zonele cunoscute astăzi ca Cheongsa-Po din Haeundae şi noi domenii de dezvoltare urbană a Jwa-dong-dong şi Jung, se pare că oamenii au fost prezenţi în Busan în perioada târzie a Paleoliticului.
Cele mai multe dintre ruine şi rămăşite din zona Busanului până în prezent sunt din perioada de după începutul epocii neolitice.
Oraşul Busan, din punct de vedere geografic este situat în colţul de sud-est de Peninsula Coreeană, şi acest lucru ar putea explica sosirea târzie a epocii bronzului acolo. Ruinele din epoca bronzului sunt descoperite, în locuri cum ar fi Guseo-dong, Geumgang Park-dong Geumsa, Sajik-dong, Bugok-dong, Goijeong-dong şi Nopo-dong.
Ruinele descoperite sunt mai numeroase şi mai semnificative decât ruinele găsite din perioada neolitică. O caracteristică specială este locaţia ruinelor, în regiunile deluroase, la o oarecare distanţă de mare.
Epoca bronzului a avut un mare efect asupra dezvoltării ulterioare ale culturii japoneze numite Yayoi. Cele mai multe ruine şi vestigii din epoca fierului (perioada Gaya şi începutul perioadei celor trei regate) sunt reprezentate de movile de coajă şi morminte vechi.
Mormintele vechi au fost găsite în Jodo, Yeongseon-dong, Dadae-dong, Goejeong-dong, Nakmin Dongnae-dong, Oryundae, Hwamyeong-dong, Geumsa-dong şi Bokcheon-dong.
Există mai multe morminte vechi din regiunea Busan, datând din epoca fierului comparate cu alte regiuni. Având în vedere că locul pentru rafinarea fierului a fost descoperit în Dongnae, săpăturile au arătat că Busan a fost zona centrală de producţie pentru fier. De asemenea, este evident că fierul de aici a fost exportat către Japonia, Naglang, Dabang şi alte regiuni prin intermediul râului Suyeong. Aceste fapte sunt înregistrate în "Istoria Wui" capitolul despre "Istoria celor trei regate din China". La mijlocul secolului al şaselea, Regatul Silla a anexat Gaya. După, numele regiunii Busan a fost schimbat din Geochilsanguk în Geochilsangun, iar în timpul domniei regelui Gyeongdeock (757) a fost schimbat din nou din Geochilsangun în Dongnaehyeon. În acel moment, Dongnae a apărut pentru prima dată în documente istorice.
Atractii turistice in Busan:
 
Piaţa de peste Jalgalchi
Izvoarele Tongnae
Cetatea Kumjongsanong
Templul Bomosa
Plaja Haeundae
 
articol realizat de DianaElena (love-korea)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Română
Votare: 
0
No votes yet