Caracteristicile mâncărurilor coreene

Coreea de Sud are patru anotimpuri distincte și este înconjurată de mări, de aceea există diverse mâncăruri. În mările dimprejurul peninsulei Coreei sunt multe specii de pești și de fructe de mare, iar pe uscat se pot cultiva diverse legume, cereale și fructe. La fel, din munți se pot culege ciuperci și alte feluri de legume. Toate acestea sunt ingredientele rețetelor pentru mâncărurile coreene.

Condimentele de baza (ardei iute, sos de soia, usturoi, ghimbir, semințe de susan, oțet) care se folosesc la gătirea bucatelor coreene au fost utilizate timp de sute de ani în diverse moduri, pentru a găti cu carne, pește, fructe de mare și legume. În fiecare provincie din Coreea de Sud condimentele diferă, de exemplu în provinciile sudice, unde este cald, se folosește mai multă sare ca să se păstreze mâncarea pentru un timp îndelungat, pe când în provinciile din nord sau cele cu zone muntoase se foloșeste mai puțină sare. Totodată, fiecare familie are metode specifice pentru realizarea condimentelor.

Kimchi este mâncarea de bază în Coreea. În general, la sfârșitul toamnei sau la începutul iernii, coreenii pregătesc o cantitate mare de kimchi pentru timpul anotimpului rece. Această perioada pentru prepararea kimchiului se numește GimJang (김장) și este o parte importantă a modului de viețuire. Kimchi este bogat în vitamina C, dă un gust bun mâncării și, bineînțeles, se combină cu orez în privința gustului și a valorilor nutritive.

Sursa :한식 –Bucataria coreeana

Traducere: Seo Yun Mi

Română
Votare: 
0
No votes yet