Cazul Hwaseong

            Cazul Hwaseon reprezintă o serie de crime nerezolvate din orașul Hwaseong, Coreea de Sud, dintre anii 1986-1991. Zece femei au fost găsite moarte, după ce au fost violate și torturate. Cazul Hwaseong este considerat a fi unul dintre cele mai odioase crime din istoria modernă a Coreei de Sud, ba chiar la nivel mondial. Filmul Amintirile unei crime (Memories of Murder-2003) și serialul Gap-dong (2014) au fost inspirate din aceste crime în serie.

            Omorurile au început în jurul orașului Hwaseong pe 15 septemprie 1986, când a fost găsit pe un câmp de orez cadavrul unei femei. Aceasta a fost legată cu propiile sale haine, violată și sugrumată. După puțin timp a fost găsit cadavrul unei alte femei ucise în același mod, poliția ajungând astfel la concluzia că este vorba despre un criminal în serie. Era primul caz de acest gen în Coreea de Sud, iar poliția nu putea face față unei investigații așa de complicate.

            În 4 ani au fost găsite cadavrele a 10 femei, vârstele victimelor variind de la 14 ani la 71.  Toate cele 10 femei au fost violate și sugrumate cu îmbrăcămintea lor.  Deși s-au făcut investigații de mare amploare ce a implicat peste un milion de ofițeri de poliție, cazul nu a fost soluționat nici până în ziua de astăi. Analizele criminaliștilor și dovezile de la fața locului au dus la o descriere sumară a criminalului: 75-77 kg, grupa de sânge B, vârsta aproximativ 20 de ani. Dat fiind faptul că în Coreea anilor 1980 nu exista aparatura necesară pentru analiza ADN-ului, dar și din lipsă de dovezi, numărul suspecțiilor era enorm: 21 280 persoane.

            După cea de a noua crimă, o mostră de sânge a fost trimisă în Japonia, însă rezultatele nu se potriveau cu ale niciunui suspect. Deși cazul s-a prescris după 15 ani, pe 2 aprilie 2006, poliția încă mai deține înregistrările cu privire la această crimă în serie.

Sursa: wikipedia.org, crime-mistery.info

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet