초량외국인상가 Zona pentru străini Choryang

                ”Zona pentru străini Choryang”, cunoscută și ca ”Strada Texas” sau ”Pasajul Choryang”, este situată vizavi de Stația din Busan.

                Ceea ce o face totuși o zonă interesantă nu e ceea ce este azi, ci ceea reprezenta mai demult. În timpul Războiului Coreean, această zonă era cunoscută sub denumirea de Strada Texas, un district al distracției descris ca ”un furnicar [..], un hibrid între Coreea și Vest”.  De atunci a fost preluată, în esență, de ruși (dovedit de semnele de la intrare care sunt și în rusă, pe lângă coreeană), în această zonă fiind întâlnite ca limbi străine, pe lângă engleză, rusa și chineza.

                Indiferent de limba vorbită aici, locuitorii Busanului au încercat să aducă o notă de resprect acestei zone, așa că au redenumit-o ”Zona pentru străini Choryang”. Acum este considerată o atracție turistică a orașului, o zonă care atrage străini din toate colțurile lumii. La fel ca Itaewon din Seoul, și aici se găsesc numeroase magazine cu lucruri importate, dar și baruri, cluburi și restaurante.

 

 

Sursa:  thesouthkoreatravelguide.com

Traducere:  강현재

Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet