Complexul Cultural Baekje

             Complexul Cultural Baekje, aflat în comitatul Buyeo din provincia Chungcheongnam-do, este cel mai mare parc cu temă istorică ce a fost construit pentru a promova istoria și cultura fascinantei perioade a regatului Baekje, întinzându-se pe o suprafață de 3 000 000 m2.

            Vizitatorii pot admira arhitectura sofisticată a palatului Sabi, templul Neungsa (templu regal reprezentativ pentru perioada regatului Baekje), Living Culture Village, fortăreața Wiryeseong, Gobungongwon (un parc al mormintelor nobililor reprezentativi ai perioadei Baekje), Muzeul Istoriei și Culturii Baekjeene, fortăreața Baekje și multe altele.

            De asemenea, Universitatea Națională Coreea a Patrimoniului Cultural, fondată de Administrația Patrimoniului Cultural, un mall și Stațiunea Lotte Buyeo le oferă vizitatorilor posibilitatea de a participa la diverse activități pentru a experimenta istoria și cultura dar și pentru a se bucura de cumpărături.

            Muzeul Istoriei și Culturii Baekjeene, ce a fost deschis publicului în 2006, este singurul muzeu din Coreea specializat în istoria regatului Baekje.  Aici sunt găzduite numeroase expoziții, o sală de teatru și Sala Experienței-Baekje, oferindu-se astfel și facilități educaționale, spre exemplu sălile expozițiior permanente care prezintă cultura și istoria regatului Baekje.

            Mai mult, complexul cultural Baekje găzduiește anual Festivalul Cultural Baekje ce atrage un număr tot mai mare de vizitatori în fiecare an. Festivalul Cultural Baekje promovează cultura regatului Baekje ce a prosperat acum 1 400 ani în urmă și încearcă să reînvie o parte din stilul de viață al baekjeenilor.

  • Intrarea

  • Poarta Cheonjeongmun, intrarea către principala sală din Sabigung

  • Sugyeongjeong- caracterele chinezești se traduc literal ca ”sala mirajelor”, probabil din cauza eleșteului ce se află în fața sa


  • Templul Neungsa

  • Jehyangru

  • Living Culture Village

  • Wiryeseong, capitala regatului în perioada Hansung (18 î.Hr-475 d.Hr.)

Sursa:  visitkorea.or.kr+ koreatravelnotes.blogspot.ro

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet