동대문 디자인플라자&파크 Dongdaemun Design Plaza & Park

Dongdaemun Design Plaza & Park (DDPP) este un proiect de dezvoltare urbană la scară largă aflat încă în construcție. Se află în Dongdaemun, Seoul. Va avea un parc, o ''piață a modei'', un mall subteran și câteva restaurări ale unor articole din patrimoniul cultural național. Deși s-a plănuit ca această construcție să fie terminată în 2010, când Seoul a fost desemnată Capitala modei, această contrucție își va deschide porțile publicului abia pe 28 martie 2014.  Organizatorii speră ca acest complex să devină punctul central al modei în Coreea de Sud și în întreaga regiune Asia-Pacific.
 
 
Componente
 
  • ''Piața modei''
Dongdaemun Design Plaza, proiectată de arhitectul Zaha Hadid, va găzdui un centru de informații despre modă cu săli de seminar și o sală de lectură. Vor fi, de asemenea, o sală pentru convenții și câteva săli cu expoziții. Aceasta va funcționa ca o platformă de testare pentru diverse produse de design corporativ, precum și un loc pentru schimburi culturale și de cooperare internațională.
 
  • Parcul Dongdaemun
 
Acest parc va înlocui stadioanele vechi de baseball și fotbal și piețele din împrejurimile acestora, construindu-se un district comercial pentru atelți.
 
 
  • ''Piața culturală'' de la subsol
 
Acest ''pasaj'' subteran va fi conectat la Dongdaemun History& Culture Park Station și pasajul Euljiro. De asemenea, acesta va găzdui numeroase performanțe și expoziții culturale.
 
  • Stadionul de baseball
 
Acest stadion se va afla în Gocheok-dong și va înlocui primul stadion Dongdaemun, fiind cuprins în parcul Dongdaemun.
 
 
 
 
 
sursa: wikipedia.org 
traducere: 강현재
 
Română
Votare: 
0
No votes yet