Descoperire arheologică valoroasă în apele coastelor sud-vestice

            Sute de artefacte, inclusiv ceramică despre care se crede că are o vechime de 2000 de ani, ce au fost descoperite pe fundul mării din jurul coastei de sud-vest, constituie una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale Coreei.

            Conform Institutului Național de Cercetări a Patrimoniului Cultural Maritim (INCPCM), au mai fost găsite ceramică ce datează din perioada regatului Goryeo (918-1392), armament din războiul Imjin (secolul al XVI-lea) dintre regatul Joseon și Japonia, dar și instrumente muzicale rare din secolul al XV-lea.  Acestea se numără printre cele 500 de obiecte descoperite de cercetătorii institutului în apele ce înconjoară insula Jindo din sudul provinciei Jeolla din aprilie până în noiembrie ale anului 2013.

            ”Câteva obiecte din ceramică pe care le-am găsit datează încă de la începutul perioadei celor Trei Regate. Două vase din secolul I nu s-au deteriorat mai deloc, păstrându-se aproape în forma lor completă și sunt asemănătoare cu ceramica descoperită anterior la mormântul Gungokri în Haenam, situat în sudul provinciei Jeolla” a informat unul dintre cercetătorii de la INCPCM.

            Aproximativ 300 dintre obiectele descoperite sunt obiecte din ceramică celadon ce datează din perioada dinastiei Goryeo, care se evidențiază prin nuanțele verzui-albastre. Răspunsul pentru  descoperirea atâtor obiecte din perioada Goryeo-ului este că Jindo era unul dintre principalele centre care lega partea sudică a peninsulei cu orașele mari cum ar fi Gagyeon și Hanyang (Seoul de astăzi).

            Ghiulele folosite în bătăliile împotriva Japoniei din secolul al XVI-lea, oglinzi din bronz din perioada regatului Goguryeo și ”yogo”, o versiune anterioară a tobelor tradiționale ”jango”, constituie, de asemenea, descoperiri semnificative.

Sursa: koreatimes.co.kr

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet