홈메이드 젤로 Desert din gelatină

Ingrediente

-4 pliculețe de gelatină (aproximtiv 30 g, 1 oz)

-1 cană apă rece

-1 cană apă clocotită

-2 căni oțet din orez de băut Sempio

-1/2 cană miere/zahăr

 

Mod de preparare

1. Într-un vas se pun 4 pliculețe de gelatină peste 1 cană apă rece și se amestecă ușor, după care se pune deoparte.

2. Se pune la fiert 1 cană de apă și se adaugă 2 căni de oțet din orez de băut Sempio (se poate folosi ca înlocuitor un suc de fructe natural, însă pentru asta trebuie să înlocuiți toată apa cu acest suc).

3. Se adaugă ¼ cană de miere și se amestecă până când aceasta se dizolvă (dacă folosiți suc în loc de oțetul de orez pentru băut, atunci reduceți cantitatea de miere). Odată ce începe să fiarbă din nou, opriți flacăra.

4. Se toarnă mixura din apă și oțetul de băut deasupra gelatinei și se amestecă până se dizolvă gelatina.

5. Gelatina se pune într-o caserolă de sticlă, după care se lasă în frigider pentru câteva ore, până când aceasta se întărește.

6. După ce s-a întărit, se taie cu un cutit pe lângă margini, după care se întoarce cu fața spre taler pentru a putea scoate gelatina din recipient. Se taie în mici cubulețe sau în orice altă formă doriți. Poftă bună!

VIDEO

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet