Concursul de cultură generală anual despre Coreea de Sud

Română

Bună seara tuturor,

 

A trecut mult timp de când ne-am auzit cu ajutorul articolelor personalizate (cum numesc eu genul de articole prin care ma adresez direct cititorilor noștri). Astăzi vreau să vă aduc la cunoștință câteva detalii legate de concursul de cultură generală despre Coreea de Sud, din cadrul K-pop Festivalului 2013. Până anul trecut obișnuiam să îl ținem la fan-meeting, însă o dată cu schimbarea aceasta radicală a tematicii, ne-am dorit să fim și noi mai serioși. De aceea, vă rugăm să citiți materialul pregătit de noi special pentru dumneavoastră (cartea Facts about Korea în format PDF, publicată de către Ministerul Culturii, Sportului și Turismului din Coreea de Sud, ediția din 2011). 

Cartea o puteți downloada de aici: 

 Facts about Korea, Ministry of Culture, Sports and Tourism, 2011.pdf

                        

De asemenea, vă voi oferi câteva sfaturi legate de studiu:

1. Participați doar dacă ați citit cartea și/sau materiale legate de subiectele din carte.

2. Citiți cu atenție informațiile și rețineți doar ce este important. Adică sintetizați informațiile.

3. Scoateți-vă ideile principale pe foi, ca la cursuri. Vă va fi mult mai ușor să învățați.

4. Nu vă luați dupa colegul/colega de lângă voi. Ai fi șocați să știți câți participanți au scris aceleași greșeli anul trecut.

5. Nu vă blocați pe întrebările pe care nu le știți, ci mergeți mai departe. Abia după ce ați terminat de răspuns la întrebările știute, atunci întoarceți-vă la ce nu știți.

6. Dacă vi se cer spre exempu trei feluri de mâncare, nu scrieți lucruri generale (ca orezul, alga sau frunza de salată). Acestea nu sunt feluri de mâncare, ci ingrediente.

7. Greșelile de ortografie și gramatică vor fi depunctate. La fel și coerența propozițiilor.

8. Aveți grijă la tipurile de cerințe: grilă, enumerare de cuvinte sau propoziții/text. Nu vă abateți de la subiect și nu scrieți pe lângă. Nu va ajuta cu nimic.

9. Numărul de întrebări în total va fi de 50 în acest an, însă nu vă speriați. Nu va fi foarte dificil, fiind vorba despre cultura generală. Important este să vă doriți să cunoașteți cultura coreeană. Atât. 50% este voința, iar 50% efortul vostru de a citi.

10. Fie ca primii 3 cei mai buni să căștige! 

 

Cam atât am avut de zis, pentru a vă îndruma. Aveți exact două săptămâni până la eveniment. Spor la învățat și ne vedem la festival!

 

Articol scris de: Kim So-Jung

Votare: 
0
No votes yet