Dragonii coreeni

Dragonii coreeni sunt numiti "Yong'' , şi există trei tipuri principale:

· Yong este cel mai puternic şi protejează cerul.
· Yo este ciut şi trăieşte în ocean.
· Kyo locuieşte în munţii de pe Pământ.
Caracteristicile unui dragon coreean sunt uşor diferite față de cele ale dragonilor orientali. Ei au ochii unui iepure, burta unei broaşte şi 81 de scale captuşeală în spatele lor.  Şi patru gheare.

Coreenii au crezut că dragonii de Est au provenit din Coreea. Există o legendă a unui dragon Yong care călătorea către vest sau sud şi i-a crescut o gheară în plus - astfel, dragonii chinezi au cinci gheare. Cel ce se deplasa spre est sau nord pierdea o gheară, astfel dragonii din Japonia ar avea trei gheare.

Acest lucru explică de ce dragonii de Est nu fac trimitere la Europa sau America din momentul în care au călătorit atât de departe, toate degetele de la picioare s-au pierdut şi nu au mai putut merge.

Mai există o altă legendă a unui pescar sărac care a prins odată un crap gigantic. Din milă, pescarul a eliberat crapul gigantic. Mai târziu, crapul s-a dovedit a fi fiul Dragonului-Rege şi pescarul a fost răsplătit din belşug.

Sursa:dragonsinn

Traducere:  cristinaqwe

 

  • Imugi, dragonul coreean

Deşi majoritatea dragonilor în mitologia europeană sunt asociaţi cu focul și distrugerea, dragonii din mitologia coreeană sunt adesea văzuţi ca nişte fiinţe binevoitoare, asociate apei şi agriculturii, de multe ori consideraţi ca fiind cei ce aduc ploaia şi norii. Prin urmare, se spune că mulţi dintre dragonii coreeni locuiesc în râuri, lacuri, oceane şi chiar si în iazurile adânci din munţi.

Simbolul dragonului a fost folosit deseori în mitologia şi în arta străveche coreeană. Textele antice menţionează uneori dragoni vorbitori care puteau să înţeleagă sentimentele umane ca devotamentul, bunătatea şi recunoştinţa. O legendă coreeană spune că măreţul rege Munmu, care se afla pe patul de moarte, şi-a dorit să devină un ”Dragon al Mării de Est cu scopul de a proteja Coreea”.

Dragonul  coreean se presupune că are trăsături specifice, în general, ca a unui dragon chinezesc, dar cu o barbă mai lungă şi cu patru gheare.

Mitologia populară coreeană afirmă că majoritatea dragonilor proveneau din Imugi (dragon mici, care aduceau a şerpi gigantici). Coreenii credeau că un Imugi putea deveni un dragon adevarat sau un yong/mireu dacă prindeau un Yeouiju (o sferă de foc) care cădea din cer.

Sursă : wikipedia.org

  • Mai multe informaţii despre Imugi

O rudă aporpiată dragonului este un creatură mitologică cu origini în Coreea antică cunoscută cu numele de Imugi. Unii spuneau că erau nişte fiinţe ciute, asemenatoare dragonilor, ce au fost blestemate si, astfel, nu puteau să devină dragoni. Alţii erau de părere că nu erau dragoni pe de-a-ntregul şi că trebuiau să supravieţuiască o mie de ani cu acest trup pentru a deveni dragoni adevăraţi. În orice caz, se spune că erau asemănători pitonilor care trăiesc în ape sau peşteri. Semnul lor este asociat norocului.

Sursa: mythicalcreaturesguide.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet