Drapelul Coreei de Nord

               Drapelul Coreei de Nord a fost adoptat pe 8 septembrie 1948. Acesta este definit în articolul 170 din capitolul VII al Constituției din Coreea de Nord.

               Steagul este format dintr-un fundal roșu cu două dungi albastre orizontale în partea de sus și în partea de jos a steagului.  Alături de dungiile albastre se pot observa două dungi subțiri și albe, iar la dreapta, pe fundalul roșu, se află un cerc alb cu o stea roșie în mijlocul ei.  Acesta a fost adoptat când partea nordică a Coreei a devenit o republică socialistă susținută de Republica Populară China și de Uniunea Sovietică. Culorile steagului actual al RPD Coreea sunt cele de pe steagul Imperiului Daehan, însă aceasta a dat o mai mare importanță culorii roșie pentru că simbolizează comunismul și a dus în plus față de steagul Imperiului Coreean o stea roșie într-un cerc alb.

               Steaua roșie este un simbol universal al comunismului, deși de când steagul a fost adoptat ca drapel și simbol național, filozofia Marxism-Leninistă a fost înlocuită de filozofia Juche ca ideologie conducătoare, referințele la comunism fiind eliminate în mod sistematic din constituția țării și documentele legale. Cercul alb evocă taeguk ce se află pe steagul Imperiului Daehan și semnifică principiile contrastante ale naturii. Fundalul roșu reprezintă tradițiile revoluționiste, iar dungile albastre semnifică suveranitatea, pacea și prietenia. Dungile albe reprezintă puritatea.
               Un site oficial al Coreei de Nord indică, în mod contradictoriu, că steaua roșie reprezintă tradițiile revoluționariste, fundalul roșu indică patriotismul și puterea de determinare a coreenilor, dungile albe reprezintă națiunea unită și cultura sa, iar dungile albastre unitatea.
    Înainte de separarea celor două Coreei, steagul oficial era cel folosit de Coreea de Sud.

Sursa: wikipedia.org, worldflags101.com
Traducere: 강현재

Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet