f(X)

Română

f(X) este o trupă sud-coreeană de fete formată de SM Entertainment în anul 2009. Cvintetul e alcătuit din Victoria, Amber, Luna, Sulli şi Krystal. Numele trupei este un acronim, 'f' venind de la floare, în timp ce 'x' face referire la cromozomul feminin, 'xx'. De asemenea, f(x) face trimitere şi la funcţia matematică. După cum există un număr aproape infinit de rezultate când e înlocuit x, fetele doresc să fie un grup foarte versatil care poate adopta numeroase stiluri. Totul la această trupă străluceşte de creativitate, de la melodii, coregrafii şi costume, la machiaj, versuri şi felul în care se simte fiecare membră pe scenă.

Numele fanclubului: aff(x)ition (neoficial)
Culoarea oficială: albastru moviu perlat


Krystal a fost prma remarcată de S.M. Entertainment în anul 2000, când era într-o vizită cu familia în Coreea, primind astfel un mic rol în videoclipul Wedding March de la Shinhwa. Sulli a debutat ca o micuţă actriţă în 2005, jucând rolul tinerei prinţese Sun-hwa în serialul The Ballad of Suh Dong, produs de SBS. În 2006, agenţia a recrutat-o pe Luna după ce a văzut-o la emisiunea Truth Game. Victoria a atras atenţia unuia dintre reprezentanţii S.M. Entertainment la o competiţie de dans din Beijing. Două luni mai târziu, Amber a fost aleasă la Audiţiile Globale S.M. în Los Angeles, California.

f(x) au fost prezentate iniţial ca "Trupa pop dance a Asiei" cu un video teaser pe Youtube, pe 24 august 2009. Timp de cinci zile, S.M. au dezvăluit informaţii despre trupă prin intermendiul unor portale de ştiri şi au postat poze cu membrele pe site-ul oficial. Melodia de debut, "LA chA TA", a fost lansată pe 1 septembrie acelaşi an. După prima lor reprezentaţie live la Samseong-dong Fashion Center pe 2 septembrie, clipul a fost lansat online următoarea zipe 5 urmând să apară la emisiunea Music Core.

În octombrie, promovează telefoanele LG Chocolate alături de colegele de agenţie, Girls' Generation. Fiecare trupă lansează propria variantă pentru "Chocolate Love", cea f(x) fiind o versiune electro pop. O lună mai târziu, fetele lansează un nou clip,  "Chu~♡", apărând apoi în decembrie că invitaţi speciali la concertul Girls' Generation, Into the New World.

În ianuarie 2010, f(x) au colaborat cu trupa chinezească de băieţi, M.I.C. pentru a promova telefoanele LG Cyon. A apărut un cover chinezesc pentru "Lollipop", pe 2 ianuarie. Apoi, pe 4 mai trupa a lansat "Nu ABO", melodie ce dă şi titlul albumului. Constituit din şase cântece, albumul s-a clasat pe locuri fruntaşe în diferite topuri muzicale.

La începutul anului 2011, S.M. Entertainment a anunţat că fetele pregătesc un nou album pentru prima jumătate a anului. Teaser-ul clipului "Pinocchio (Danger)", un remake pentru "Razor" al Kristine Elezaj a fost lansat pe 15 aprilie 2011, 5 zile mai târziu apărând şi albumul.

Trupa relansează albumul în iunie 2011, sub titlul Hot Summer. În august, fetele lansează "Garagabana" melodia de pe coloana sonoră a jocului Bust-a-Move, iar în decembrie scot o melodie în engleză, numită "1, 2, 3".

Un an mai târziu, în iunie 2012, f(x) revin cu "Electric Shock". Au câştigat o serie de premii la emisiuni şi clasări pe locuri fruntaşe în topuri online. Şi-au încheiat promovările pe 15 iulie şi au început promovările pentru debutul japonez. La jumătatea lunii august lansează varianta japoneză pentru "Hot Summer", aleasă şi ca fundal muzical pentru reclama Uminoie Resort.

Există zvonuri conform cărora fetele vor avea comeback în vara anului 2013.

 

Victoria

Song Qian cunoscută mai bine ca şi Victoria, este născută pe 2 februarie 1987 în China şi este lidera trupei. E imposibil să nu fii fermecat de mişcările intense de dans ale Victoriei, din momentul în care păşeşte pe scenă. Ea atrage atenţia cu flexibilitatea ei grozavă şi ritmul natural, perfecţionate după ani de antrenament. În 2010, Victoria a apărut în ‘We Got Married: Season 2’, show-ul de divertisment de la MBC şi la ‘Invincible Youth' de la KBS, unde a câştigat popularitate pentru zâmbetul ei luminos şi personalitatea inocentă.

 

Luna

Park Sun-young, cunoscută mai bine drept Luna, este născută pe 12 august 1993 şi este vocalista principală a trupei. Luna este o cântăreaţă foarte talentată. Afişează mereu energie pozitivă atât pe scenă, cât şi în afară ei şi adăugă pasiune în performanţele trupei. Pe lângă abilităţile în muzică şi dans, este de asemenea cunoscută şi ca actriţă şi gazdă tv. În 2010, a câştigat premiul Entertainment New Star la SBS Entertainment. În 2011, a fost aleasă pentru rolul principal în musicalul ‘Legally Blonde’.

 

Krystal

Krystal Jung este născută pe 24 octombrie 1994 în San Francisco şi este vocalistă în trupă. Jessica din Girls' Generation este soră ei mai mare. Tenul deschis perfect, ochii mari luminoşi şi expresia cool, au devenit simbolurile ei şi o parte din lucrurile care atrag la ea. În 2010, a apărut în ‘More Charming by the Day’ de la MBC, pentru care a câştigat premiul Rookie Comedy Award la MBC Entertainment Awards. În 2011, a  fost una dintre concurentele la show-ul cu patinaj produs de SBS, ‘Kim Yuna’s Kiss & Cry’ şi a uimit publicul cu talentul ei.

 

Amber

Amber Josephine Liu, cunoscută mai bine drept Amber, este născută pe 18 septembrie 1992 şi este rapper în trupă. Părinţii ei sunt din Taiwan, dar ea a învăţat în California. Amber iese în evidenţă atât în trupă, cât şi în întreaga industrie muzicală coreeană, datorită aspectului băieţesc. Rap-ul ei e o parte esenţială a melodiilor f(X), care se desting de ale altor grupuri de fete. Stilul ei unic aduce o altă lumină şi asupra întregii trupe, iar mişcările energice de dans sunt de asemenea remarcate.

 

Sulli

Choi Jinri, cunoscută mai bine ca Sulli, este născută pe 29 martie 1994 şi este vocalista în trupă. A cucerit inimile multor fani cu imaginea ei de păpuşă şi expresia, ea fiind şi mascota f(X). A debutat ca actriţă în serialul ‘The Ballad of Suh Dong’ în 2005, doi ani mai târziu reapărând pe micile ecrane în filmul 'Punch Lady’. În 2012 şi-a demonstrat din nou talentele de actriţă în serialul To the beautiful you.

Sursa: visitkorea, wikipedia, superaffxition

Traducere: Park Soo Min

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet