Fasole roșie în stil coreean

Ingrediente

-1/4 + 1/3 căni apă

-1/2 linguriță ghimbir proaspăt ras

-1 lingură ketchup

-2 lingurițe amidon de porumb

-3 căței de usturoi pisați

-3 linguri sos de soia

-3 linguri zahăr brun

-500~550 g fasole roșie la conservă sau 2 căni fasole gătită

 

Mod de preparare

1.      Dacă folosiți fasole roșie la conservă, clătiți fasolea și lăsați-o la scurs.

2.      Într-o cratiță amestecați sosul de soia cu zahărul brun, 1/3 cană apă, ketchupul, usturoiul și ghimbirul și dați un clocot amestecului (la flacără medie), amestecând din când în când, după care adăugați fasolea.

3.      Într-un vas dizolvați  amidonul de porumb în ¼ cană apă, iar apoi adăugați mixura în amestecul cu fasole, după care mai lăsați să fiarbă pentru 1-2 minute, amestecând încontinuu.

Se servește cu orez. Poftă bună!

Sursa: http://low-cholesterol.food.com/recipe/korean-spiced-kidney-beans-65287

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet