최나단 방어 숙체 Festivalul Choinamdan Bangeo

Data: 7-10 noiembrie
Locație: Portul Moseulpo, Seogwipo-si, Jejudo
 
Acest festival popular este ținut în fiecare an în luna noiembrie în portul Moseulpo, cea mai sudică regiune a insulei Jeju. Acest festival celebrează 'Peștele Bangeo' (coadă-galbenă) care se găsește adeseori în această zonă.
Carnea peștelui bangeo este foarte delicioasă și fragedă, de aceea este foarte des servită crudă. Este, de asemenea, folosită în multe feluri de mâncare. Vizitatorii festivalului se pot bucura de bangeo proaspăt și pot chiar să pună deoparte pentru acasă.
Vizitatorii pot încerca, de asemenea, să pescuiască sau să guste din alte specialități culinare ale insulei Jeju cum ar fi heukdweji-gogigui (carne de vier sălbatic), galchijorim (pește fiert în sos de soia cu mirodenii picante) etc. Un alt punct de atracție îl constituie peisajul natural din jurul locației festivalului, care este extrem de frumos.
 
Festivalul începe cu un ritual pentru prinderea a cât mai multor pești, artificiile și competițiile de cântat fiind, bineînțeles, nelipsite. De asemenea, au loc și concursuri de prinderea peștilor cu mâna, tuho (un joc unde jucătorii trebuie să arunce bețe într-un recipient), spectacole de magie etc. Sunt nelipsite buticurile cu suveniruri, restaurante cu specific local etc.
 
sursa: visitkorea.or.kr
traducere: 강현재
Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet