Festivalul Internațional al Florilor de Maehwa din Gwangyang

                  A șaptesprezecea ediție a Festivalului Internațional al Florilor de Maehwa (Cais)  din Gwangyang are loc de pe 22 până pe 29 martie (inclusiv) 2014. Acesta  este un festival dedicat florilor de cais ținut în fiecare an în martie în piața ce se află în fața Gării Gwangyang dar și în alte locuri din și de lângă Gwangyang, inclusiv satul Seomjin, ”casa” celui mai mare număr de caiși din Coreea.

                  La acest festival, vizitatorii pot învăța (mai multe) despre florile de maehwa, numite maesil. Coreenii consideră că maesil sunt niște ingrediente extrem de importante în bucătăria coreeană, acestea fiind folosite în prepararea de murături, kimchi, oțet, gemuri, sucuri și chiar alcool. De asemenea, coreenii consideră că maesil este folositoare și pentru sănătate, mai ales pentru diaree și pentru a avea o digestie bună.

                  Prima ediție a acestui festival a avut loc în martie 1977, acesta ținându-se în fiecare an când plantațiile  înfloresc. Plantația se întinde pe o suprafață de 83 de acri ce este situată lângă muntele Baegun.  În timpul celor 8 zile cât ține festivalul, vizitatorii se pot bucura de o mare varietate de programe ce au ca atracție principală ceste renumite flori, evenimente regionale culturale, produse oragnice locale din maehwa și multe altele.

Sursa: koreapost.com+ korea.net+ worknplay.co.kr

Traducere: 강현재

Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet