Festivaluri de toamnă

Spectacolele din Coreea combină unele dintre elementele cele mai fascinante din istoria, cultura, arta și mâncarea coreeană, ceea ce face că fiecare festival să reflecte aromele sale unice. În Coreea, se pare că exista un festival care conține totul!

Septembrie

 

Chungju World Martial Arts Festival

Data: 28 August – 1Septembrie 2014

Locație: World Martial Arts Park în Chungju-si Chungcheongbuk-do

The Chungju World Martial Arts Festival-este o demonstrație de arte marțiale de mari dimensiuni, prezentând abilitățile uimitoare de arte marțiale  din întreaga lume.

 

Festivalul Cultural Pyeongchang Hyoseok

Data: 5 septembrie – 14 septembrie 2014

Locație: Lee Hyoseok Cultural Village în Bongpyeong-myeon, Pyeongchang-gun, Gangwon-do

Festivalul Cultural Hyoseok Pyeongchang are loc în satul Bongpyeong-myeon în Pyeongchang-gun, Gangwon-do, in memoria lui Lee Hyo-Seok, un romancier coreean modern, faimos pentru nuvela "When Buckwheat Flowers Blossom.". Zona în care are loc festivalul este locul de nastere a romancierului, precum și locul unde acțunii romanului. În plus, pe lângă un concurs de scris, o expoziție de  poezii, "Noaptea Literaturii", mai există o serie de programe oferite, cum ar fi plimbatul printr-un câmp cu hrișca și prepararea alimentelor tradiționale cu hrisca.

 

Festivalul de tobe din Seoul

Data: 12 Septembrie – 13 septembrie 2014

Locație: Seoul Plaza în Jung-gu, Seul

Festivalul de tobe din Seoul aduce împreună grupuri de percuție și soliști din întreaga lume pentru a-și arăta tobele ultra-rapide și beat-urile inovatoare.

 

Festivalul Geumsan Insam

Data: 19 septembrie- 28 septembrie 2014

Loc: Ginseng Expo Plaza și Ginseng și Herb Street în Geumsan-gun, Chungcheongnam-do

Geumsan este una dintre cele mai faimoase locuri din Coreea de ginseng (Insam). Festivalul le are pe toate: spa ginseng pentru picioare, o piață în care produsele de ginseng pot fi achiziționate la prețuri speciale/reduse.

 

Festivalul Wonju Hanji

Data: 25 septembrie - 28 septembrie 2014

Locație: Hanji Theme Park în Wonju-si, Gangwon-do

Mulți vizitatori știu deja că "hanji" este un tip de hârtie tradițională coreeană, dar știați că acesta poate fi utilizată pentru a face păpuși, felinare și chiar haine? Vizitatorii vor primi chiar și o șansă de a face propriile lor opere Hanji!

 

Festivalul Maskdance Andong

Data: 26 septembrie - 05 octombrie 2014

Locație: Downtown Andong, Talchum Park, Hahoe Village și zonele învecinate, în Andong-si, Gyeongsangbuk-do

Tradiționalele spectacole coreene de dans-mască sunt un must see pentru cei care speră să înțeleagă mai multe despre cultura coreeană. Artiști din țară și de peste hotare nu numai că vă vor  încânta cu o serie de spectacole captivante, dar, de asemenea, vă vor încuraja să vă​​ alăturați distracției în spirit liber!

 

Festivalul de mâncăruri Namdo

Data: 26 Septembrie - 28 septembrie 2014

Locație: Juknokwon în Damyang-PCE, Damyang-gun, Jeollanam-do

Jeollanam-do este compus din 22 de orașe și este cel mai bine cunoscut pentru produsele sale  alimentare. Specialități regionale : carnea de capră la gratar și Mokpo Nakji (caracatiță) .

 

Octombrie

 

Festivalul Jinju Namgang Yudeung (Festivalul lanternelor)

Data: 01 octombrie - 12 octombrie 2014

Locație: Râul Namgang în Jinju-si, Gyeongsangnam-do

 

 Este unul dintre cele mai bune festivaluri din Coreea, recunoscute de către Ministerul Culturii, Sportului și Turismului. Vizitatorii își pot face propriile “felinare cu dorinșe” și le pot trimite  în aval sau chiar să se prezinte în concursuri felinarele cele mai inovatoare

 

Festivalul Anseong Namsadang Baudeogi

Data: 01 octombrie - 05 octombrie 2014

Locație: Anseong Matchum Land în Anseong-si, Gyeonggi-do

Acest festival sărbătorește istoria mândră și fascinantă a celei mai vechi trupe de dans coreene, Namsadang. Trupa Namsadang a ajuns la măreție în timpul dinastiei Joseon (1392-1910) și rămâne în continuare un simbol al culturii pop coreene și a orașului Anseong (locul de naștere al trupei).

 

Festivalul Internațional de Film, Busan

Data: 02 octombrie - 11 octombrie 2014

Locație: Suyeong Bay Yachting Center, Plaja Haeundae, și în alte locații din Busan

Cel mai mare festival de film din Asia, Festivalul Internațional de Film de la Busan (BIFF) este evenimentul care trebuie să fie neapărat văzut de iubitorii de film. Aproximativ 36 de ecrane de la șase teatre vor avea peste 800 de proiecții de 300 de filme naționale și internaționale.

 

Festivalul Cultural Gwangju Kimchi World

Data: 04 octombrie - 08 octombrie 2014

Locație: Jungoe Park în Buk-gu, Gwangju

În Coreea, nicio masă nu este completă fără kimchi. În timpul festivalului, nu numai că ai șansa de a face propriul kimchi, dar vei vedea, de asemenea, 100 sau mai multe tipuri de kimchi coreean, precum și mâncăruri asemanatoare kimchiului din întreaga lume.

 

Festivalul International de sunete Jeonju

Data: 08 octombrie-octombrie 12, 2014

Locație: Sori Arts Center și Jeonju Hanok Village în Jeonju-si, Jeollabuk-do

Pansori este un gen de muzică coreeană populară tradițională realizată în mod tradițional cu un cântăret și un toboșar. Fie că este vorba de un cântec de bucurie sau tristețe ,cântăreții pansori împărtășesc o poveste care este atât de plină de emoții care transcend barierele lingvistice și rămân cu tine pentru totdeauna.

 

Festivalul Cultural de Plante Medicinale Daegu Yangnyeongsi

Data:1 Octombrie- 05 octombrie 2014

Locație: Yangnyeongsi în Namseong-ro, Jung-gu, Daegu

Aleile din Daegu Yangnyeongsi(magazin naturist) sunt pline de vizitatori în timpul acestui festival de plante medicinale. Programele Hands on oferite includ plante medicinale feliere și  pachete de plante medicinale .Printre altele, vizitatorii pot cumpăra plante medicinale rare la un preț accesibil și gustări de probă și băuturi făcute din plante medicinale.

 

Festivalul Internațional de Artificii din Seoul

Data: 04 octombrie 2014

Locație: Yeouido Hangang River Park în Yeouido-dong, Yeongdeungpo-gu, Seul

Focurile de artificii profesionale pun pe jar cerul cu focurile artificiilor spectaculoase, însotite de jocuri de lumini cu laser,o serie de spectacole și evenimente superbe.

 

Festivalul Cultural  Suwon Hwaseong

Data: 08 octombrie -   12 octombrie 2014

Locație: Hwaseong Haenggung Palace Plaza & Hwaseong Fortress în Suwon-si, Gyeonggi-do

Waseong este o fortăreață impreionantă care cuprinde centrul orașului Suwon, așezarea din jurul orașului și poalele muntilor din apropriere. În celebrarea fortăreții, ce are o incomparabilă frumusete și istorie importantă, artiștii de la festivalul cultural Suwon prezintă o serie de reconstituiri istorice și evenimente care aduc din nou la viață Hwaseong,

Noiembrie

Festivalul Crizantemei Seosan

Data: 01 noiembrie - 09 noiembrie 2014

Locație: zona Gagu-ri în Seosan-si, Chungcheongnam-do


Festivalul, oferă oportunitatea de a vedea crizanteme pline de parfum și de culori diferite. Crizantemele sunt unele dintre cele mai populare flori de toamnă în Coreea.

 

Sursa: english.visitkorea.com

Traducere: Seo Yun Mi

Română
Votare: 
0
No votes yet