가래떡 Prăjituri din orez

Ingrediente
-2 căni de făină de orez
-1/2 linguriță de sare
-3/4 cană de apă clocotită
-1 linguriță de ulei de susan
 
Mod de preparare
1. Se amestecă făina de orez, sarea și apa clocotită într-un vas, iar apoi se acoperă cu o folie de plastic, lăsându-se doar un mic spațiu neacoperit ca să iasă aburii, după care se pune pentru 2 minute la cuptorul cu microunde.
 
 
2. După cele 2 minute, se amestecă din nou, se acoperă cu folie de plastic și se pune la cuptorul cu microunde pentru încă alte 2 minute.
3. Pe un tocător de lemn se pune ulei (de susan), apoi se întinde aluatul fierbinte peste. Se bate cu un pisălog/ciocan de bucătărie (vezi video) până când devine moale și elastic.
 
 
Aceste ''prăjituri'' din orez sunt folosite, de obicei, pentru tteokbokki sau ddeokguk.
 
Cum se prepară prăjiturile din orez pentru ddeokbokki
 
 Se taie în 8 bucăți egale, apoi se rulează fiecare bucată  astfel încât să devină un ''cilindru'' de aproximativ 10 cm. Pentru a le da o formă perfectă, trebuie să vă ungeți mâinile cu ulei de susan, apoi să le rulați între mâini. Acest lucru nu numai că le va da o altă aromă , dar astfel nici nu se vor lipi.
 
Cum se prepară prăjiturile de orez pentru ddeokguk (supă de prăjituri din orez)
 
Se taie în 2 bucăți egale, apoi se rulează fiecare în ''cilindri'' de aproximativ 25 cm. Se lasă să se răcească la temperatura camerei pentru câteva ore, după care se taie fiecare bucată pe diagonală în discuri subțiri. Pentru a evita alterarea lor se recomandă utilizarea lor imediată sau puneți-le lor într-o pungă de plastic dacă vreți să le păstrați pentru mai târziu.
 
 
sursa: maangchi.com
traducere: 강현재
 
Română
Votare: 
0
No votes yet