꽈리고추찜 Ggwarigochujjim

Ingrediente principale

-30 ardei shishito (aproximativ 200 g)

-2 linguri de făină

 

Ingrediente pentru sos

-1 lingură sos de soia

-1/2 lingură apă

-1/2 lingură ceapă verde tocată

-1 linguriță gochugaru/ boia iute

-1 linguriță usturoi tocat

-1 linguriță semnințe de susan

-1/2 linguriță zahăr

-1/2 linguriță yondu (un fel de lichid natural pentru asezonarea mâncărurilor; opțional)

-1/4 linguriță ulei de susan

 

Mod de preparare

1. Se spală și se îndepărtează cozile ardeilor.

2. Într-un vas se amestecă toate ingredientele pentru sos (se mai poate adauga sare sau ½ linguriță yondu pentru a potrivi gustul).

3. Într-o pungă se pun ardeii și făina, iar apoi se agită pentru ca ardeii să se acopere cu făină.

4. Se pune apă la fiert într-un aburitor, iar apoi se adaugă ardeii acoperiți de făină și se lasă la afumat pentru 3 minute, după care se pun la răcit.

5. După ce s-au răcit, deasupra ardeilor se adaugă sosul și se amestecă. Se depozitează în frigider.

VIDEO

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet