Gumiho în serialele și filmele coreene : ” Grudge: The Revolt of Gumiho” (Partea a III-a)

În drama Grudge: The Revolt of Gumiho : Gumiho, o vulpe cu nouă cozi capabilă să-și schimbe aspectul, rezistă timp de zece ani într-o căsătorie cu o ființă umană. Dar soțul său rupe promisiunea în noaptea de dinaintea împlinirii celor zece ani, dezvăluindu-și adevărata identitate. Trădată de propriul soț, părăsește satul împreună cu fiica sa de 9 ani Yeoni, care a moștenit abilitățile mamei sale.

Gumiho, deziluzionată de societatea umană, allege să trăiască într-o peșteră, dar Yeoni întâmpină dificultatea de a nu se acomoda noii locuințe. Din această cauză, vulpea decide de a se muta într-un alt sat, până când Yeoni va avea să împlinească 10 ani și să se transforme într-o Gumiho.

În noul sat cunosc ospitalitatea unui nobil, apparent foarte gentil, dar care în realitate are un scop foarte crud. Defapt, fiica bărbatului a fost lovită de o boală foarte gravă, iar unicul mod de a se vindeca este consumarea ficatului unei persoane.

În ciuda faptului că Gumiho nu a avut posibilitatea de a deveni o ființă umană, aceasta își dorea doar să trăiască în pace împreună cu fiica sa, însă nu cu moartea acesteia, ucisă pentru a vindeca micuța bonlavă, ci pregătindu-și răzbunarea împotriva oamenilor.

Reflecții :  În această dramă, figura figura spiritului vulpii cu nouă cozi nu are conotații negative, ci mai degrabă familia nobilului este reprezentată ca sursă a răului. În plus, după părerea mea , Gumiho nu pare să aibă puteri atât de mari, probabil din cauza atacului exorcistului sau privării sferei sale din cauza lui Yeoni. Nu a reușit să-și salveze fiica de la moarte și nici până la finalul ultimului episod nu este vindecată, dimpotrivă petrecându-și cea mai mare parte a timpului plângând, tristă și rănită.

În această dramă, figura lui Gumiho reprezintă doar o creatură diferită de om, care își dorește să viețuiască în pace, însă forțată să sufere datorită diversității sale.

Partea I

Partea a II-a

Sursa:  http://mitologiaorientale.wordpress.com/2012/12/12/gumiho-nei-drama-e-film-coreani-parte-iii/

Traducere din limba italiană în limba română: Helen Chal

 

Română
Votare: 
0
No votes yet