계란볶음밥 Gyeran Bokkeumbap

Ingrediente

-2 căni orez gătit (aproximativ 300 g)

-2 ouă (+ puțină sare)

-2 linguri ceapă verde

-1 linguriță semințe de susan

-1/2 linguriță sare

-3 linguri ulei pentru gătit

 

Mod de preparare

1. Se toacă mărunt niște ceapă verde (cam cât pentru 2 linguri).

2. Se prepară 300 g orez (cât să iasă două căni de orez gătit).

3. Într-o tigaie preîncăzită se pune 1+1/2 linguri ulei de gătit, după care se adaugă orezul gătit și ½ linguriță sare și se prăjește pentru 5 minute la foc mare.

4. Între timp, într-un vas se bat două ouă cu puțină sare.

5. După ce cele 5 minute au trecut (3), orezul se dă într-o parte a tigăii, pentru a face loc ouălor.

6. Se pune în partea liberă a tigăii 1+1/2 linguri ulei, după care se adaugă ouăle, se lasă puțin la prăjit, după care se amestecă cu orezul. Dacă orezul pare a fi prea uscat, se mai poate adăuga puțin ulei. După preferințe, se mai poate ajusta puțin gustul sărat.

7. În tigaie se mai adaugă 2 linguri ceapă verde tocată mărunt și se mai prăjește pentru încă 3 minute înainte de a stinge aragazul.

8. Opțional, se mai poate presăra 1 linguriță de semințe de susan. Poftă bună!

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet