해물 파전 Clătite cu fructe de mare și ceapă verde în stil coreean

            Haemul pajeon este una dintre cele mai apreciate tipuri de „clătite coreene,” mai ales în zilele ploioase.

Ingrediente

-1 cană fructe de mare tăiate în bucățele mici

-1 ceapă verde mare tăiată pe lungime

-1 ardei iute roșu feliat subțire

Ingrediente pentru aluat

-1 cană făină

-1+1/2 cană apă rece

-1 ou ușor bătut

-sare și piper pentru asezonare

 

Mod de preparare

1. Clătiți și scurgeți fructele de mare.

2. Amestecați toate ingredientele într-un vas.

3. Într-o tigaie preîncălzită cu două linguri de ulei turnați mixura și întindeți-o bine; lăsați să se prăjească până când partea de jos devine galben-maronie, după care întoarceți pe partea cealaltă, apăsați peste clătită cu o spatulă; mai lăsați pentru 3-4 minute.

            Puteți servi clătitele cu un sos obținut din ulei de susan și sos de soia. Poftă bună!

Sursa: http://www.gwangjunewsgic.com/online/gwangju-cooks-haemul-pajeon/

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet