한라산 Muntele Halla

Hallasan este un munte din centru insulei Jeju și probabil unul dintre cele mai mari puncte de atracție turistice de pe insula Jeju. 
 Mai este cunoscut și sub numele de Muntele Yeongjusan, care înseamnă ''munte suficient de mare pentru a înghiți galaxia'', iar unele surse englezești vechi îl menționează cu denumirea de Muntele Auckland. În Coreea de Nord este cunoscut cu denumirea de 한나산.
 Muntele Hallasan este foarte cunoscut pentru bogățiile sale, dar și pentru că este cel mai înalt munte din Coreea, cel mai înalt vârf al său având 1950 m. A fost desemnat parc național în 1970 și este înconjurat de 368 ''munți-paraziți'' numiți Oreum 오름, un cuvânt ce se găsește doar în dialectul insulei Jeju.
Muntele Hallasan este faimos pentru ecosistemele de plante verticale care au  rezultat datorită temperaturii variate de-a lungul muntelui. A fost descoperite 1 800 specii de plante și 4 000 specii de animale, dintre care 3 300 sunt specii de insecte. 
Hallasan reprezintă ''casa'' templului Gwaneumsa, cel mai vechi templu budist de pe insula Jeju. Acest templu a fost construit în timpul dinastiei Goryeo, dar, la fel ca alte temple coreene, a fost distrus și reconstruit abia în secolul XX. În afara templului există un loc de comemorare a victimelor revoltei din 1948-1950 de pe insula Jeju.
 
Sursa: visitkorea.or.kr+ wikipedia.org
Traducere: 강현재
Română
Votare: 
5
Average: 5 (1 vote)