Al doilea interviu despre KCC.Romania - SeoulSearching.org

Română

Pe la mijlocul lunii decembrie, anul 2012, am intrat în legătură cu domnul Tom Bugansky, ce lucrează pentru Organizația Seoul Searching ( www.seoulsearching.org ), o organizație a coreenilor adoptați din Los Angeles, S.U.A. Am fost interesată de activitățile dânsului, am discutat puțin încercând să cunoaștem fiecare ce fel de evenimente și/ sau acțiuni promovează celălalt, iar dânsul a fost destul de surprins să afle de existența unei asociații de promovare a culturii coreene în România! Prin urmare, dorind să cunoască mai bine cum de am început (noi, nu doar eu :P ) acest proiect, mi-a luat un mic interviu legat de KCC.Romania. Mai jos vedeți o traducere în limba română a interviului și sursa originală.

Mulțumim SeoulSearching.org pentru intenția dvs. de a ne cunoaște și de a ne face cunoscuți dincolo de granițe! Mulțumim domnule Tom Bugansky!

SS: De ce ai început KCC.Romania?

Marina Voicu: Totul a început acum patru ani. Obișnuiam să dețin un forum despre cultura coreeană, denumit Love Korea. La început, l-am făcut doar pentru mine deoarce eram interesată să aflu cât mai multe. Apoi, primul membru s-a înregistrat și tot așa. Am avut o echipă, traduceam articole despre Coreea împreună. Acum mai bine de un an, am decis că sunt prea multe forumuri românești pentru același lucru, așa că am propun să ne unim cu alte cinci forumuri și am reușit. Am lucrat împreună la noul forum ( www.kcc-ro.forumgratuit.ro )

avem acum multe articole și încercăm tot ce putem să reușim să scriem despre toate temele, dar cultura unei țări este mare. Numai anul acesta am decis să ne mutăm iarăși – pe un site profesionist. Ne-am dorit să ne prezentăm mai elegant și mai oficial. Momentan, doar mutăm toate informațiile pe care le avem pe website-ul curent ( www.kccro.ro ). Așadar, motivul pentru care am început acest proiect este pentru că iubesc asiaticii. Și dintre toți asiaticii, coreenii sunt cei mai interesanți și mai muncitori din căți am întâlnit.

 

SS: Ce anume te-a interesat la cultura coreeană?

Marina Voicu: Hmm...Prima dată am început cu Asia de când eram copil. Apoi, am descoperit China, Japonia și, abia acum cățiva ani, Coreea. M-am îndrăgostit de cultura și tradițiile lor abia după ce am început să studiez limba coreeană. La Universitate am studiat istoria, cultura și literatura lor și sunt impresionată zi de zi de felul lor de a fi. Mereu am fost mândră de coreeni, cum au reușit să își plătească datoriile din trecut. Mă inspiră felul cum pun accent pe educație și cum îți păstrează tradiția.

 

SS: Care sunt planurile și țelurile tale cu acest website și specializarea ta?

Marina Voicu: Păi, cu website-ul, sper ca toți care sunt interesați de cultura coreeană să poată găsi lucruri noi și interesante despre Coreea. Plănuiesc să promovez și să împărtășesc cunoștințele mele despre cultura coreeană în mai multe limbi străine, nu doar limba română și engleză. De asemenea, să promovez cultura românească în engleză și coreeană.hehe. Și mai vreau să fiu alături de toți fanii Coreei și să interacționez cu ei prin activitățile și concursurile noastre.

 

SS: Te gândești să te muți în Coreea?

Marina Voicu: Obișnuiam să îmi doresc asta în trecut. Nu am fost niciodată acolo, deci nu am de unde să știu de acum. Dar, plănuiesc să vizitez măcar Coreea, dacă nu voi reuși să primesc o bursă pentru master, și apoi voi vedea cum mă descurc în Coreea. Bineînțeles că mi-aș dori să lucrez acolo, să prind experiență alături de coreeni și să exersez limba coreeană mai mult decât aici, dar viața este imprevizibilă. Cine poate să vadă în viitor, îl/ o rog să îmi spună și mie cum viața mea va fi. haha.

 

SS: Te gândești să devii profesor de limba coreeana la o universitate?

Marina Voicu: Păi, predau limba coreeană în particular și pe site la mine. Nu am făcut modulul pedagogic, deci nu voi putea preda. Dar cine știe? Dacă voi avea șansa, o să mă gândesc la asta și, poate, voi încerca..

PS: Mulțumesc pentru brățară!

 

Sursă: seoulsearching.org

Tradus de: Admin So-jung

Fisiere: 
Votare: 
5
Average: 5 (1 vote)