Lee Taemin

            Lee TaeMin (18 iulie 1993) este un idol sud-coreean , dansator , model, cântăreţ şi actor, membru al faimoasei trupe Shinee, reprezentat de agenţia SM Entertainment. Taemin a fost descoperit de agenţie în cadrul “SM Open Weekend Audition Casting” din 2005, iar după 3 ani de training, în 2008, a fost ales unul dintre cei 5 membri ai trupei Shinee, pe poziţiile de dansator principal, vocalist şi maknae.

            Cariera lui solo îşi are bazele în anul 2009, când a cântat “Rivers flow în you” vocal şi “Goodbye my love” la pian împreună cu trio-ul 8Eight. În 2010 el a făcut un duet rap pe melodia “Introduce me a Good Person” împreună cu colegul său Key şi Yoona din SNSD , pentru “SNSD 1st Asian Tour în Shanghai” . În 2012, la “Korean Music Wave în Bangkok” a avut o prestaformanţă scenică împreună cu IU. Mai târziu, a dansat împreună cu BoA pe melodia “Only One” , pentru comeback-ul acesteia. Pe 19 septembrie 2012 a lansat un solo track numit “U”, special pentru drama “To the beautiful you”. În anul 2013, el a colaborat pentru albumul solo al lui Henry , “Trap”, împreună cu Kyuhyun din Super Junior. În 2013, a performat cu propriul lui cântec compus de el, “The wizard”, la “SM Town Week :  Shinee’s” .

              În prezent, a fost anunţat că Taemin îşi va face debutul solo cu propriul album în august 2014, numit “Ace”. Teaserul melodiei “Danger” a fost dezvăluit pe 12 august 2014, photoshootul acestuia fiind deja dezvăluit publicului, înfăţişând o imagine diferită a lui Taemin faţă de până acum.

 

Surse : Wikipedia.com, Kpopro.wordpress.com

Articol realizat de Helen Chal

Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet