Legenda stâncii „Cap de dragon”

Stânca în forma de cap de dragon este situată în apropierea coastei nord-occidentale a insulei Jeju, aparținând administrativ cartierului Yongdam al orașului Jeju. Aceasta este istoria de origine a acestei stânci.

Odată, cu mult timp în urmă, trăia în insula Jeju un magnific cal alb, a cărui maximă aspirație era aceea de a se transforma într-un dragon. Vestea prezenței acestui splendid animal se împrăștiase în toate satele insulei, până când un om de o extraordinară valoare, un gigantic autentic, a decis să îl captureze și să se îmbogățească. Se muta prin urmare cu cercetările sale, dar de îndată ce calul văzu mândrul aspect al omului, se cufundă în apele marii, în scopul de a scăpa de capturare.

Gigantul a avut rabdare să aștepte, dar așteptarea sa, oricât de lungă, s-a dovedit inutilă. Apoi, deodată, a văzut din nou calul alergând pe plajă ca și cum nimic nu s-a întâmplat. La inceput a rămas uimit, dar în cele din urma, el înțelese că acest cal, de fiecare dată când se scufunda în apele mării, devenea invizibil și  rămânea așa pentru o însemnată perioadă de timp, chiar și după ce ieșea din apă.

Atunci, el a decis să folosească viclenia. Pe vârful unui deal se aflau două marionete de lemn, întrutotul similare a doi oameni, care puteau fi înveșmântați la perfecție, astfel incât calul să devină familiar cu ele. În primele zile nu s-a întâmplat nimic, deoarece calul, speriat, nu a îndrăznit să se apropie . Dar apoi, încetul cu încetul, prinse încredere și chiar sosi în apropierea lor pentru a mânca și alerga.

Gigantul, văzând că strategia sa a reușit, a decis să treacă la urmatoarea fază a planului și o noapte, urcând pe colină, a luat locul uneia dintre marionete. În dimineata următoare, calul veni la păscut, chiar în locul în care prima dată fusese o marionetă. Gigantul, prinzând momentul oportun, îl apucă cu toată forța de care dispunea. Calul încerca cu disperare să scape din strânsoare, dar totul fu inutil. Apoi, întorcându-se spre cer, animalul emise trei nechezaturi disperate și, deodată, negri nori amenințători au început să se îngroașe. Se lăsă astfel intunericul, urmat de un teribil zgomot de tunete și o furioasă furtunpă izbucni, acoperind toata acea zonă cu ploi torențiale și vânt năprasnic.  

Când soarele reveni pe cer, strălucitor, jos, în apele mării, calul era solidificat într-o piatră și acesta este motivul pentru care încă, în insula Jeju, se spune că partea aparută din aceasta stâncă reprezinta capul unui cal alb, ținut de mâna unui gigant.

Sursa: https://www.facebook.com/KoreanDreamFP

Traducere din limba italiană în limba română: Helen Chal

Română
Votare: 
0
No votes yet