Lucruri de făcut în Seoul

            Sunt destule lucruri de făcut în Seoul. Seoul este unul dintre cele mai mari orașe din lume și dacă explorezi orașul vei găsi mereu ceva de făcut. Acest oraș are o lungă și interesantă istorie, dar primul lucru pe care oamenii îl fac atunci când ajung aici este să observe cât de modern este orașul. În ultimii 100 de ani, Seoul a fost distrus și reconstruit de numeroase dăți, ceea ce conferă acum orașului aspectul modern, dar care are multe lucruri de valoare tradiționale.

            Cele Cinci Palate. Unele dintre principalele locuri pe care turiștii le vizitează în Seoul sunt cele Cinci Palate. Palatele au fost contruite în Dinastia Joseon (1392-1910) și au reprezentat reședința regilor, reginelor, membriilot familiei regale și servitorilor. Toate palatele sunt situate în centrul orașului și sunt apropiate unele de altele. Palatele sunt foarte bine întreținute și au evenimente zilnice precum schimbarea gardienilor si alte atracții pentru turiști. În funcție de popularitate, cele cinci palate se situează astfel : Palatul Gyeongbokgung, Palatul Deoksugung, Palatul Changdeokgung, Palatul Changgyeong și Palatul Gyeonghuigung. În exteriorul palatelor, la cutiile de acces, puteți cumpăra un bilet de 10,000 woni care vă oferă accesul către toate palatele și către Altarul Jongmyo. Accesul către Palatul Gyeonghuigung este gratuit.

            Râul Cheonggyecheon. Râul Cheonggyecheon este situat în centrul orașului și depășește lungimea de 8 km. Acesta a suferit renovări majore în ultimii ani, iar acum este o locație populară în rândul locuitorilor și turiștilor. Râul Cheonggyrcheon începe de la Cheonggye Plaza, lângă primărie și Palatul Deoksugung. Pârâul se îndreaptă apoi spre est, trecând prin Dongdaemun, iar apoi se întânește cu râul Han. Este foarte plăcut să mergi de-a lungul acestuia și sunt foarte multe lucruri de făcut pe fiecare mal al său. În timpul nopții este un show de lasere. Alte dăți în timpul anului, au loc festivaluri și evenimente în Cheonggye Plaza și de-a lungul pârâului, precum Festivalul de Lanterne din Seoul.

            Shopping și Magazine în Seoul. În Seoul sunt foarte multe zone și centre de cumpărături. Pentru cele mai noi cosmetic și haine, mulți oameni se îndreaptă spre Myeongdong. Această zonă este plină de furnizori de stradă și magazine care vând cosmetice și haine. Zona este foarte populară în rândul străinilor, în special a japonezilor. În Myeongdong vei găsi haine de înaltă calitate la prețuri rezonabile. Dacă te uiți după haine ieftine, ar trebui să vizitezi magazinul Dongdaemun sau Namdaemun. Magazinul Dongdaemun este deschis 24 de ore. Mulți turiști preferă să viziteze acest magazine noaptea pentru a vedea furnizorii locali cum cumpără haine pentru magazinele lor, sau să guste mâncarea făcută de furnizorii de noapte. Adolescenții și femeile tinere vizitează Ewha Fashion Street pentru cele mai noi stiluri în materie de modă. În această zonă sunt situate Universitatea pentru Femei Ewha, Universitatea Yonsei și Universitatea Sogang, reprezentând locația ideală pentru a cumpăra haine și încălțăminte ieftină.

            Muzeele în Seoul. A vizita muzee este un lucru amuzant de făcut în Seoul. Aici sunt peste 50 de muzee care prezintă multe lucruri, de la mâncare si cultură, până la haine. Cel mai popular muzeu din oraș este Muzeul Național al Coreei. Acest muzeu acoperă totul de la Coreea cea veche până la cea modernă. Intrarea la muzeu este gratis pentru toți. Un alt muzeu popular este Memorialul Războiului Coreean. Acest muzeu cuprinde toate războaiele care au avut loc în peninsula coreeană și rolul Armatei Coreene în lume. Cea mai bună parte o reprezintă avioanele, tancurile și vehiculele care se află în afara muzeului. Daca ești un fan al footbalului, o călătorie spre Seoul nu va fi inutila dacă vizitezi Stadionul World Cup și muzeul care se află în interiorul acestuia.

            Băutul, mâncatul și viața de noapte în Seoul. În timpul nopții, străzile din Seoul sunt pline de restaurant și baruri care servesc tot felul de mâncăruri și băuturi. Le poți găsi lângă orice stație din Seoul, dar unele dintre cele mai populare zone sunt Itaewon, Hongdae, Sinchon, Hyehwa și Gangnam.

            Itaewon este localizat lângă baza Militară Americană și este acum un punct central pentru străinii care locuiesc si care vizitează orașul. Poți găsi multe baruri în stil western și restaurante din toată lumea, incluzând multă mâncare în stil american, turcesc sau din Orientul de Mijloc.

            Hongdae este centrul vieții de noapte pentru persoanele tinere care iubesc să danseze. Acolo sunt o mulțime de cluburi și baruri, iar majoritatea nu au taxă de intrare.

            Sinchon este înconjurat de universități, așa că seara sau în timpul weekendurilor, studenții preferă să iasă să mănânce și să bea. Fiind o zonă studențească, prețurile sunt mici și străzile sunt aglomerate și zgomotoase pe timpul nopții. Barul Fly și Cabina lui Mike sunt foarte populare în rândul coreenilor și străinilor.

            Hyehwa este similar Sinchon-ului, fiind situat lângă universități, iar prețurile sunt mici.

               Gangnam este cea mai costisitoare parte a orașului. Aici, mașinile Ferrari și etichetele designerilor sunt lucruri commune. Întreaga zonă este nouă și plină de magazine de designeri și restaurante de înaltă clasă, baruri și cluburi. Zona cuprinde oamenii bogați și cei care se ocupă cu afaceri, dar cu siguranță merită vizitată și încă poți găsi restaurante și baruri cu prețuri rezonabile.

            Parcurile din Seoul. Dacă ești norocos și ai ocazia să vizitezi Seoul în orice altă perioadă decât iarna, ar trebui să vizitezi parcurile din oraș. Parcurile aproape concurează unul împotriva celuilalt pentru a vedea care este cel mai bun. Fiecare parc are propriile atracții unice. În Seoul sunt sute de parcuri. Cele mai populare 12 parcuri sunt Parcurile Hangang, Parcurile World Cup, Parcul Namsan și Parcul Tapgol.

Sursa: exploringkorea.com

Traducere: Helen Chal

Română
Votare: 
0
No votes yet