양파전 Mini-clătite din ceapă

Ingrediente principale

-20 felii de ceapă

-2 ouă (+sare)

-1/4 cană făină

-20 ardei iute roșii feliați (pentru garnisit)

- ulei vegetal

 

Ingrediente pentru carne

-1/2 cană tocată de vită sau de porc

-1 lingură ceapă verde tocată fin

-1 linguriță usturoi tocat

-1 linguriță sos de soia

-1/2 linguriță ulei de susan

-piper negru

 

Mod de preparare

1.  Amestecați  într-un vas toate ingredientele pentru carne, după care lăsați carnea să se marineze cât pregătiți restul ingredientelor.

2. Tăiați niște ceapă astfel încât să obțineți 20 felii subțiri, după care presărați sare pe deasupra.

3. Într-o farfurie (întinsă) puneți făina și împrăștiați-o, iar apoi puneți deasupra feliile de ceapă. Apăsați-le ușor astfel încât fața inferioară a fiecărei felii să fie acoperită în întregime cu făină.

4. Deasupra feliilor de ceapă presărați făină cu ajutorul unei site.

5. Luați ½ linguriță din carnea tocată și dați-i formă de chiftea, după care plasați-o la mijlocul unei felii de ceapă. Procedați așa până ce toate feliile au câte o chiftea deasupra.

6. Presărați din nou niște făină deasupra feliilor de ceapă cu chiftele; acest pas este necesar pentru ca oul să se lipească de mini-clătite.

7. Puneți deasupra chiftelelor câte o felie de ardei iute roșu.

8. Bateți două ouă cu puțină sare (2 presărări), după care înmuiați feliile de ceapă în ouăle bătute astfel încât să fie cuprinse în întregime.

9.  Plasați clătitele într-o tigaie cu mult ulei preîncălzită și prăjiți-le pentru aproximativ 5 minute la flacără medie, după care întoarceți-le pe partea cealaltă și lăsați să se prăjească pentru alte 3-5 minute la flacără medie. Poftă bună!

VIDEO

sursa: aeriskitchen.com

traducere: Kang Hyeon Jae 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet