청국장 찌개 Tocăniță coreeană cu pastă de soia fermentată

Ingrediente

-100 g pasta de soia fermentată (cheonggukjang)

-1 cană ridiche coreeană tăiată în bucăți de 2,5x3x0,5 cm

-1 cană tofu tăiat în bucăți asemănătoare ridichei

-1/2 cană de kimchi care a stat la fermentat o perioadă mai lungă de timp tăiat în bucăți mici

-1/2 cană ceapă tocată

-1/2 cană ceapă verde feliată subțire

-1/3 cană dovlecel feliat

-1 lingură ardei iute roșu feliat subțire

-1 linguriță usturoi tocat

-1/2 linguriță boia de ardei iute/ gochugaru

-4 căni apă

-6  foi de varec uscat (dimensiune: 2,5x5 cm)

-8 hamsii uscate

 

Mod de preparare

1.  Într-o oală puneți la fiert 4 căni de apă, 6 foi de varec și 8 hamsii; odată ce începe să fiarbă, acoperiți oala cu un capac și lăsați-o 5 minute la flacără medie spre mare.

2. Între timp, tăiați restul ingredientelor după modul și în cantitățile sugerate mai sus.

3. După ce trec cele 5 minute, luați foile de varec, acoperiți înapoi și mai fierbeți pentru 5 minute, iar apoi luați și hamsiile.

4. În zeama obținută puneți pasta de soia fermentată și sfărâmați-o cu o lingură pentru a se dizolva.

5. Odată ce supa începe să fiarbă, adăugați kimchiul și ridichea și lăsați să fiarbă pentru 5 minute la flacără medie spre mare; între timp îndepărtați spuma de deasupra.

6. Adăugați mai întâi dovlecelul, ceapa și toful, după care ½ linguriță boia de ardei iute și 1 linguriță usturoi tocat; amestecați încet și mai lăsați să fiarbă încă 5 minute sau până când toate ingredientele sunt fierte.

7. La final adăugați ceapa verde și ardeiul roșu iute și mai lăsați să fiarbă pentru 1 minut. Poftă bună!

VIDEO

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet