녹두죽 Terci de fasole mung

Ingrediente

-1/2 cană fasole mung uscată

-1/2 cană orez cu bob scurt

-1/2 cană orez dulce*

-10 căni apă

-1/2 lingură ulei de susan

-1 linguriță sare

 

Mod de preparare

1. Se clătește fasolea și orezul de câteva ori (separat) și se lasă la înmuiat (1 cană de apă pentru fiecare jumătate de cană orez/fasole) pentru o oră, după care se scurg.

2. Fasolea mung se pune la fiert cu 7 căni de apă și se acoperă. Odată ce începe să fiarbă, se lasă pentru 30 de minute la flacără mare.

3. Se adaugă orezul cu bob scurt, orezul dulce și ½ linguriță ulei de susan într-o cratiță preîncălzită și se prăjesc pentru 2 minute. Se amestecă încontinuu pentru ca orezul să nu se lipească de fundul oalei.

4. Se pun fasolea mung și apa deasupra orezului, după care se mai adaugă încă 3 căni de apă și 1 linguriță de sare. Odată ce începe să fiarbă din nou, se pune un capac și se lasă pentru 20 de minute la flacără medie spre mare sau până când orezul este fiert.**

VIDEO

 

*Puteți înlocui orezul dulce cu orez cu bob scurt (așadar, veți avea 1 cană orez cu bob scurt).

**Dacă doriți ca terciul să iasă mai subțire, puteți să mai adăugați puțină apă.

주의! Acest terci este bun pentru cei bolnavi sau pentru cei care nu au poftă de mâncare. Fasolea mung este cunoscută în Coreea pentru faptul că reduce toxinele corupului și febra.

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

 

Română
Votare: 
0
No votes yet