Nouă sigilii din dinastia Joseon sunt returnate Coreei după 60 de ani

            Nouă sigilii de stat din dinastia Joseon vor fi returnate în Coreea după ce au fost duse în SUA în timpul Răboiului Coreean (1950-1953). Guvernul american a anunțat că acestea vor fi returnate cu ocazia vizitei oficiale a președintelui Barack Obama în Coreea, pe 25 și 26 aprilie.

            Conform Administrației  Patrimoniului Cultural (APC), cele mai importante sigillii dintre cele nouă sunt sigiliul Hwangjejibo, sigiliul Yuseojibo și sigiliul Junmyeongjibo. Hwangjiejibo a fost confecționat în 1897 pentru a marca întemeierea Imperiului Daehan (1897-1910). Yuseojibo era folosit în însemnarea documentelor în care erau numiți oficialii guvernamentali regionali, iar Jungmyeongjibo era folosit pentru scrisorilor trimise de către rege biroului oficialilor care se ocupau de educația prințului moștenitor.

           Un alt sigiliu dintre cele 9 este Sugangtaehwangjebo. Acesta avea o utilizare mai mult simbolică decât oficială. A fost făcut la comandă regală când regele Sunjong (1907-1910) i-a dat în 1907 tatălui său, regele Gojong (1907-1910), titlul de Taehwangje, care se traduce literal ca ”Marele împărat”. Celelalte 5 sigilii erau folosite în scop personal de membrii familiei regale.

            Aceste sigilii au fost luate din palatul Deoksugung în timpul Războiului Coreean. Guvernul SUA, după ce a intrat în posesia lor, a raportat APC despre existența lor pe teritoriul american. APC va crea o expoziție  specială deschisă publicului la National Palace Museum of Korea imediat ce acestea vor fi returnate Coreei.

 

Sursa: korea.net

Traducere: 강현재

550
Română
Votare: 
0
No votes yet