Noul album al trupei BigBang urcă în topul clasamentelor internaționale

 

15            BigBang cucerește din nou topurile muzicale atât din Coreea cât și din afară cu noul lor come-back, ridicându-se încă o dată la nivelul așteptărilor.

            Noul  album single „M” lansat pe 1 mai la ora 00:00 (ora Coreei) este în vârful clasamanetului în Top Singles Songs, principalul clasament iTunes, în zece țări până la ora 7 dimineața, 1 mai: Hong Kong, Indonezia, Macao, Malaezia, Filipine, România, Singapore, Tailanda, Taiwan și Vietnam. Albumul cuprinde două melodii noi, „Loser” și „Bae Bae”.

            În plus, albumul single este în top zece melodii în clasamentul  iTunes în 22 țări în total: pe locul al II-lea în Argentina, Paraguay, Letonia, pe locul al III-lea în Cambodgia și Suedia, pe locul al VII-lea în Noua Zeelandă, Finlanda și Brunei, pe locul al VIII-lea în Columbia și Mexic și pe locul al X-lea în Canada și Republica Cehă.

            Dar nici videoclipurile nu se lasă mai prejos. Acestea fac ravagii pe Youtube, videoclipul melodiei „Bae Bae” având peste 3,9 milioane vizualizări, iar cel al lui „Loser” depășind 5,4 milioane după doar 30 ore de la lansare.

            Melodia „Loser” prezintă sentimentele unui singuratic.  Ritmul său nu este prea puternic, iar tempoul nu este prea rapid, însă poți să-ți dai seama rapid că este vorba despre o melodie marca BigBang de la prima ascultare, rapul ritmic și calm și partea repetitivă ușor de prins a cântecului captivând rapid ascultătorul. În ceea ce privește contribuția fiecărui membru, T.O.P. și G-Dragon au scris versurile, Taeyang a compus linia melodică, iar Teddy  i-a sprijinit pe membrii în producere.

            În ceea ce privește melodia „Bae Bae”, aceasta prezintă un stil complet diferit. G-Dragon și Top au fost din nou cei care au compus versurile, dar și linia melodică. Teddy a lucrat încă o dată alături de membrii BigBang, ajutând la scrierea versilor, compunerea liniei melodice și aranjarea întregii melodii. Dacă rapul în tempo rapid de la începutul melodiei stârnește curiozitatea, mai apoi partitura vocală calmă ajunge să hipnotizeze urechile ascultătorului. Acompaniamentul instrumental este mai degrabă simplu în măsura în care te face să te simți ca într-un vis. În mare, melodia are câteva elemente inovatoare pline de culori și dinamism.

            Pe lângă lansările noilor albume, BigBang își vor continura turneul în jurul lumii, turneu ce a debutat cu un concert în Seoul în aprilie 2015 și care se va finaliza în 2016, cu un total de 70 concerte în 15 țări din Asia, America, și în alte țări, pentru a întâmpina 1,4 milioane fani din jurul mapamondului. BigBang vor apărea la TV cu noul lor come-back în emisiunea „Inkigayo” difuzată de SBS pe data de 3 mai al acestui an.

Sursa: ygfamily.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet