Originea eclipselor de soare și de lună

În Cer, la fel ca pe Pământ, există variate regate și popoare. Printre altele, se spune că în Rai există o țară în care dosmnește întunericul absolut, iar pentru acest motiv este numit “Tărâmul întunericului”. În acest ținut deosebit, unde nu strălucește nici Soarele, nici Luna, crește o rasă de câini enormi și feroce, care nu există în niciun loc de pe Pământ. Regele acestui ținut, obosit a trăi permanent în acea obscuritate completă, a încercat mereu să scape de acel destin cumplit, însă în zadar.

Iată ce s-a întâmplat o dată. Suveranul tărâmului întunecat a decis să mute din poziția lor obișnuită Soarele și Luna, astfel încât să primeasca în propriul regat lumina a cel puțin unuia dintre aceste corpuri cerești. În acest scop, el a ales pe cel mai mare și mai feroce dintre câinii săi și i-a ordonat să ia Soarele si să-l aducă mai aproape de regatul lui. Câinele s-a supus, iar imediat ce Soarele a ajuns, a găsit cea mai bună ocazie și l-a insfăcat cu gura. Însă Soarele era mult prea cald, iar câinele a fost nevoit curând să-l scuipe. Câinele a avut și alte tentative, însă culoarea intensă a astrului l-a convins să renunte definitiv la intențiile sale. Așadar, câinele nu mai putea face nimic altceva decât să se întoarcă la stăpân pentru a-i povesti ce s-a întâmplat.

Regele își ieși din minți, însă era clar ca nu mai era nimic de făcut. Apoi, el a ordonat câinelui să captureze Luna, care nu era la fel de caldă precum Soarele și, care în opinia sa, putea fi furată mult mai ușor. Astfel, cainele ajunse la Lună și, prinzând momentul potrivit, a apucat-o cu fălcile sale puternice. Luna, în ciuda acestui fapt, s-a dovedit a fi o praă imposibil de digerat pentru câine, întrucât era la fel de rece ca gheata, până în punctul în care a inflamat toti dinții acestuia, care a fost automat scuipată. Așa cum s-a întâmplat anterior cu Soarele, fiara a reînnoit în mod repetat atacurile sale asupra corpului ceresc, dar fără niciun rezultat, în ciuda eforturilor sale.

Regele tărâmului întunecat, auzind de noul eșec al cainelui, fu cuprins din nou de disperare, dar acest lucru cu siguranță nu a ajutat în rezolvarea situației. De atunci, cu toate acestea, stăpânii tărâmurilor întunecate se bazează din  când în când pe proprii câini, cărora le este imposibil a intra în posesia Soarelui sau Lunii, în speranța de a aduce puțină lumină în regatul lor. De fiecare dată, însă, câinii sunt obligați în mod regulat să scuipe cele două corpuri cerești, iar aceste eterne capturări și eliberări ale acestora semnifică eclipsele de Soare și de Lună, vizibile pe Pământ.

Sursa: https://www.facebook.com/KoreanDreamFP

Traducere din limba italiană în limba română: Helen Chal

Română
Votare: 
0
No votes yet