메추리알 장조림 Ouă de prepeliță în stil coreean

Ingrediente principale

-20 ouă de prepeliță (+2+1/2 căni apă +1/2 linguriță sare)

-7 căței de usturoi

-1 lingură ardei iute verde tăiat în cubulețe mici

-1 lingură ardei iute roșu tăiat în cubulețe

 

Ingrediente pentru fiertură

-2/3 cană apă

-1 foaie varec de 2,5x2,5 cm

-2 sau 2+1/2 lingură sos de soia

-1/2 lingură zahăr

-1/2 lingură vin pentru gătit

 

Mod de preparare

1. Puneți cele 20 ouă de prepeliță în apă rece și lăsați-le zece minute. Acest lucru va preveni spargerea ouălor în timpul fierberii.

2. Într-o cratiță adăugați 2+1/2 căni apă, cele 20 ouă de prepeliță și ½ linguriță sare și puneți-o la fiert. Fierbeți pentru șapte minute la flacără medie.

3. Imediat după ce au fiert, puneți ouăle în apă rece și lăsați-le pentru câteva minute, după care curățați-le de coajă.

4. Pregătiți cei șapte căței de usturoi și tăiați în cubulețe ardeiul iute verde și ardeiul iute roșu astfel încât să obțineți câte o lingură din fiecare.

5. Pentru a face fiertura, puneți 2/3 cană apă, cei șapte căței de usturoi, 2-2+1/2 linguri sos de soia, ½ lingură zahăr, ½ lingură vin și 1 foaie de varec într-o cratiță și fierbeți pentru două minute, după care îndepărtați varecul.

6. Adăugați ouăle de prepeliță și mai lăsați să fiarbă pentru șapte minute la flacără medie spre mare, după care adăugați cubulețele de ardei iute și mai lăsați pentru trei minute. Poftă bună!

 

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet