변산반도 Parcul Național Byeonsanbando

Română

            Cum vara a venit, mulți oameni doresc s[ profite de timpul liber și să meargă în locuri interesante. Un astfel de loc este Parcul Național Byeonsanbando, singurul parc din Coreea de Sud care are atât munte cât și mare.

            Cel mai faimos loc din Byeonsanbando este stânca Chaeseokgang. Chaeseokgang este o stâncă de mare care domină aproape toată coasta de vest din Byeonsanbando. Numele său vine de la Chaeseokgang din China, unde Li Po, unul dintre cei mai faimoși poeți din dinastia Tang, s-a înecat. După ce băuse mult în barca sa, a încercat să prindă reflexia lunii și astfel a căzut în apă, unde și-a găsit și sfârșitul. Această locație din Coreea a primit același nume pentru că seamănă cu cea din China. Stânca Chaeseokgang a fost desemnată Locul Pitoresc nr. 13 pe 17 noiembrie 2004.

            O altă locație cunoscută din Byeondsanbando este plaja Gyeokpo. Este una dintre primele 3 plaje din Marea de Est în ceea ce privește frumusețea, având peisaje care într-adevăr îți  taie respirația. Plaja Gyeokpo este uimitoare deoarece, spre deosebire de alte plaje, are nisip alb. De asemenea, apa din jurul său este foarte curată.

            Cascada Jikso este o altă atracție cu care parcul se poate mândri. Aceasta se află în centrul muntelui Naebyeon, fiind înconjurată de vârfurile Ongnyeobong, Seonginbong și Ssangseonbong. Cel mai impresionant lucru despre cascada Jikso este că arată ca o pictură, mai ales după ce plouă timp de 2-3 zile. Tot în muntele Naebyeo se găsește templul Naesosa. De asemenea, acest munte este cunoscut pentru pădurile de brazi care înmiresemază împrejurimile cu mirosul lor.


Sursa: gazette.gokmu.com

Traducere: 강현재

Fisiere: 
Votare: 
0
No votes yet