빼빼로 데이 Pepero Day

11-11 sau 11 noiembrie este sărbătoarea cunoscută ca Pepero Day în Coreea și se sărbătorește pe această dată datorită faptului că cei 4 de 1 din  ''11-11'' seamănă cu 4 sticsuri Pepero.
Pepero  (빼빼로) sunt un fel de sticsuri înmuiate într-un amestec de ciocolată și produse de compania Lotte din 1983.
 
Mulți oameni cred că această zi a fost inventată de companie pentru a crește vânzările, iar dacă s-a întâmplat chiar așa, a adus un succes uriaș. Se vând aproape două treimi în lunile de dinaintea acestei ''sărbători'' din totalul de produse de ciocolată. 
Însă compania  neagă acest zvon, spunând că au făcut reclamă la aceste produse abia în 2000 după ce au văzut că în anul precedent a apărut o creștere majoră a vânzărilor în jurul lui noiembrie. Gu Ja-ryung, directorul de promovare al firmei, a declarat:''De fapt, nu noi am început tradiția cu Pepero Day. Niște eleve de școală generală din Busan au dăruit prietenelor lor pe 11 noiembrie aceste dulciuri cu urarea 'Fii înaltă și slabă ca numărul 1', în 1994''. Aceste dulciuri au la origine pocky care sunt produse de o firmă japoneză, Glico, din 1966.
 
 
Ce se întâmplă, de fapt, în această zi?
 
 
Pepero Day seamănă cu Valentine's Day, cu diferența că atât îndrăgostiții cât și simplii prieteni își dăruiesc dulciuri Pepero, fiind un semn de prietenie. 
 
Sunt mai multe tipuri de dulciuri Pepero, cele mai faimoase fiind:
 
  • Pepero (obișnuit) cu ciocolată 

  • cu aromă de căpșuni

  • ciocolată cu alune

  • cu ciocolată în interior

  • cu cacao

  • cu migdale

  • cu brânză
  • Topic (asemănător ciocolatei japoneze Toppo)
  • ''Femeia în alb'' și '' Bărbatul în negru'', fiind mărci clasice Pepero, ambele având bucăți de fursecuri în interior
Totuși, dacă îți e teamă că aceste dulciuri au prea mult zahăr sau că nu face bine la siluetă, poți încerca aceste sticsuri gigantice și pufoase, care nu conțin grăsimi.
Prețul unui  Pepero obișnuit este cam 800-1000 won (aproximativ 3 lei), însă, unele cofetării fac diferite varietăți, cum ar fi Pepero cu ciocolată neagră italiană sau cu ciocolată cu aromă de portocale, a căror preț, bineînțeles, urcă.
Unele magazine, pentru a-și atrage clienții, fac ''sculpturi'' din cutii Pepero.
 
 
 
 
De asemenea, îți poți cumpăra diferite produse  speciale pentru această zi pentru a-ți confecționa propiile sticsuri personalizate.
 
 
 
 
 
 

즐거운 빼빼로 데이! ^_^

 
sursa: cuteinkorea.com+ wikipedia.org+ seouleats.com+ blog.korea.net
traducere: 강현재
Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet