파김치 Kimchi din ceapă verde

Ingrediente

-100 cepe verzi (750 g)

-1/2 cană sos de pește

-1/2 cană gochugaru/ boia iute

-1 lingură zahăr

-1 lingură semințe de susan

-1 lingură usturoi tocat

-1 linguriță ghimbir tocat

-1 cană apă

-2 linguri făină de orez

 

Mod de preparare

1. Se curăță cepele și se spală, după care se pun într-un vas și se adaugă  ½ cană sos de pește. Se întorc ușor pentru a le acoperi pe toate cu sos, după care se lasă deoparte pentru 20 de minute.

2. Între timp, se amestecă bine 1 cană de apă și 2 linguri de făină de orez și se pun la fiert la flacără medie până începe să facă bule, amestecându-se continuu, după care se ia de pe foc.

3. În timp ce cepele se marinează, se mai învârt de pe o parte pe cealaltă pentru a se săra uniform, iar după ce cele 20 de minute au trecut, se scot din sosul de pește și se lasă deoparte.

4. Pentru a face pasta de kimchi, se adaugă în vasul cu sosul de pește rămas pasta din făină de orez (2), 1 lingură zahăr, 1 lingură semințe de susan, 1 lingură usturoi tocat și 1 linguriță ghimbir tocat, iar apoi se amestecă bine.

5. Se pun în vasul cu pasta de kimchi cepele și se amestecă, după care totul se pune într-un borcan de sticlă sau într-un recipient care se închide etanș și se lasă la fermentat într-un loc rece, de preferat frigiderul, pentru cel puțin 2 săptămâni. Poftă bună!

VIDEO

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet