해운대 바닷가 Plaja Haeundae

Plaja Haeundae este de departe cea mai cunoscută plajă din Coreea de Sud. În timpul zilelor de vară, mii de turişti vin pe litoralul nisipos. În ciuda faptului că sunt mulţi oameni pe plaja, nu numărul de persoane care ocupă prea mult plaja o aglomerează ci numărul de umbrele închiriate folosite. Pe 2 august 2008 plaja Haeundae a aparut în Cartea Recordurilor cu cele mai multe umbrele pe o plajă, numărul lor fiind de 7937.

Multe lucruri de pe Plaja Haeundae îţi pot face o zi petrecută acolo mai plăcută. De exemplu, pentru 5000 KRW(woni sud-coreeni), poţi închiria o umbrelă pe plajă, o saltea de plajă sau alte lucruri. Şi, în timp ce te relaxezi sub umbrelă sau la soare, în mod inevitabil ţi se va face foame.


Când asta se va întampla poţi pur şi simplu să te duci peste stradă la unul din numeroasele restaurante sau baruri coreene, sau doar să stai într-un loc şi să asculţi sunetul produs de mişcările vânzătorilor de pui prăjit sau băuturi reci şi să cumperi de la ei. Două din barurile cele mai populare sunt Fuzzy Naval şi Thursday Party ambele având angajaţi care vorbesc limba engleză, se ascultă muzică techo,etc. Ambele sunt localizate pe drumul ce duce de la staţia Haeundae spre plajă.


Alte două atracţii ce merită văzute în timp ce vizitezi Plaja Haeundae sunt Acvariul Busan şi Insula Dongbaekseom. Acvariul e situat chiar în centrul plajei, deci nu ai cum să il ratezi. Insula Dongbaekseom nu mai este o insulă. Acum face parte din continent, formând o mică peninsulă. O poţi vizita plimbându-te în spatele sau în faţa Hotelului Westin Chosun, care e localizat la marginea plajei.


Dacă te plimbi pe peninsulă, vei găsi un far vechi cu o punte de observaţie de unde poţi vedea frumuseţea arhitecturală a clădirii Nurimaru APEC, o sală de conferinţe internaţionale. La distanţă, în spatele acestei clădiri, poţi vedea Podul Gwangan. Fie văzute în timpul zilei sau al nopţii, combinaţia dintre cele două creează un peisaj ce merită văzut.


Casa Nurimaru APEC e deschisă pentru vizite între orele 10:00-17:00. Unul din cele mai interesante lucruri din interior este reprezentat de o pictură cu cele 12 simboluri are longevităţii, pictată de Kim Gyu-Jang. Comform tradiţiei coreene soarele, muntele, piatra, apa, cocorul, căprioara, broasca ţestoasă, pinul, planta tinereţii, bambusul şi piersica mitică sunt unele din simboluri. 
sursa: tigersandmagpies
traducere: NorinA

Română
Votare: 
0
No votes yet