Când și cum să îți înclini capul în Coreea

               La fel ca în alte țări asiatice, înclinarea capului reprezintă o mare parte din ceea ce se numește salut în Coreea. Este o cale de a-ți prezenta respectul față de ceilalți, de a spune salut, mulțumesc sau la revedere. 
              Există mai multe situații în care trebuie să-ți înclini mai jos sau situații în care trebuie să faci doar un mic semn din cap. De exemplu, atunci când întâlnești oameni în situații informale, este ok doar să îți inclini capul ușor. Această plecăciune simplă e folosită și pentru a saluta și pentru a mulțumi.
Pentru întâlniri mai importante (sau oameni mai importanți),  cu cât mai mult îți înclini capul, cu atât arăți mai mult respect (de asemenea, cu cât e mai lungă e durata plecăciunii, cu atât respectul arătat e mai mare). Mâinile trebuie ținute în față.
 
Cea mai respectoasă plecăciune se numește 큰절 kheunjeol (lit. ”marea plecăciune”).
 
 
              Aceasta e folosită doar pentru ocazii formale. Coreenii,de obicei, fac kheunjeol în fața vârstnicilor familiei de Seollal sau de Chuseok. Este folosită și în 제사 Jesa, o ceremonie de cinstire a strămoșilor. De asemenea, această plecăciune e făcută și de bărbați când se duc la părinții logodnicei să le ceară mâna. Uneori, în loc de kheunjeol, coreencele fac 작은절 jakeunjeol, care se traduce ca "mica plecăciune”.
 
 
 
sursa: seoulistic.com
traducere: 강현재
Română
Votare: 
0
No votes yet