장화홍련전- Jang Hwa Hong Ryeon Jeon- Povestea a două surori

Odată ca niciodată a existat un bărbat pe nume Bae a cărui soție a visat că un înger i-a dăruit o floare minunată. Nouă luni mai târziu, aceasta a născut o fetiță frumoasă pe care a numit-o Jang Hwa (numele acesteia însemnând floare de trandafir). Doi ani mai târziu, aceasta a mai dat naștere unei fetițe pe care au numit-o Hong Ryeon (lotus roșu). Din păcate, mama acestora a murit când Hong Ryeon avea doar 5 ani, iar la scurt timp după moartea ei, tatăl fetelor se recăsătorește. Noua soție a acestuia era și urâtă și malefică în același timp. Ea le-a urât pe fete, dar a ascuns acest sentiment pâna când a născut 3 băieți care i-au dat putere și datorită cărora aceasta a putut să se folosească dar totodată să le și abuzeze pe fete în orice mod. Jang Hwa și Hong Ryeon au ascuns acest lucru de tatăl lor.

Când Jang Hwa împlinise vârsta potrivită pentru a se căsători , tatal i-a spus soției sale să o ajute cu un plan de nuntă pe fiica sa. Aceasta s-a înfuriat și a afirmat că nu dorește să cheltuiasca  “un bănuț din banii familiei” sau din banii “pentru viitorul fiilor săi” pentru Jang Hwa. Așa că aceasta a conceput un plan malefic .

Într-una din nopțile în care Jang Hwa dormea, aceasta și-a pus fiul cel mai mare să îi pună în patul primei născute un șoarece mort. În urmatoarea dimineață aceasta l-a dus pe tatăl fetelor în camera lui Jang Hwa și i-a spus că a avut un vis rău în legatură cu aceasta. Când a descoperit patul lui Jang Hwa, aceștia au descoperit o pata de sânge care părea să fi aparut din cauza unui avort și, alături de ea, o vietate moarte care, conform insistențelor mamei vitrege, era un fetus. Toti cei prezenți rămaseră șocați. Mama vitregă a acuzat-o pe Jang Hwa  de comportament inadecvat. Tatăl a crezut tot ce se întamplase.

Jang Hwa nu știa ce să facă și s-a hotărat să fugă în pădure la un lac.  Mama vitregă i-a ordonat  celui mai mare dintre fii săi să o urmarească pe Jang Hwa și să o împingă în lac. În timp ce Jang Hwa se îneca , un tigru imens a apărut și l-a mușcat pe cel mai mare fiu , pe care l-a lasat fără o mână și un picior.

Mama vitregă a primit ce și-a dorit. Moartea lui Jang Hwa – chiar dacă a fost implicată și sănătatea fiului ei.

Aceasta și-a întors ura asupra lui Hong Ryeon , pe care a abuzat-o și urât-o mai mult ca niciodată. În cele din urma, Hong Ryeon nu a putut rezista răutăților și tratamentelor “iubitoare” primite de la mama ei vitregă, și i s-a alăturat lui Jang Hwa. Corpul acesteia a fost găsit în același lac unde a murit și Jang Hwa.

După aceste întâmplări, mereu când un nou primar apărea în oraș, ziua urmatoare acesta era găsit mort. După acestea care continuau să se întâmple cu fiecare primar, au început să apară zvonuri și întrebări în legătură cu aceștia.  De ce au murit? Cine i-a omorât?

Un nou primar, tânăr și curajos a sosit în oraș. Îi era frică de cele întâmplate cu foștii primari, dar nu se temea pentru viața lui. Când noaptea sosise, acesta se afla în camera sa când, deodata, lumina lumânării se stinse și sunete ciudate începură să se audă. Ușa se deschise, dar nimeni nu părea că ar fi intrat, însă, în cele din urmă, văzu două fantome ale unor fete tinere. Primarul le-a întrebat cine au fost și de ce i-au omorît pe predecesorii săi. Plângând, Jang Hwa i-a explicat că tot ce ele au dorit a fost ca toți să știe adevărul: sora cea mare nu fusese o fată desfrânată care s-a sinucis din rușine. Ea a fost torturată de către mama ei și omorată de catre fiul cel mare al acesteia. Noul primar a întrebat-o pe Jang Hwa daca are vreo dovadă, iar aceasta i-a spus să examineze sângele pe care mama ei vitregă le-a aratat tuturor.

Următoarea dimineață, noul primar a făcut ceea ce fata îi ceruse. Acesta i-a chemat pe mama vitregă, pe fiul cel mare al acesteia și pe tatăl fetei și a examinat așa-zisul. Când acesta l-a tăiat cu un cutit, și-a dat seama că este vorba de un șoarece. Mama și fiul ei cel mai mare au fost condamnați la moarte. Tatăl a fost lăsat liber deoarece primarul se gândise că acesta nu cunoscuse planul malefic al soției sale,  chiar el fiind o victimă al acesteia.

Mulți ani mai târziu, tatăl s-a recăsătorit. În noapte nunții sale acesta vede în vis pe cele două fiice ale sale. Fetele au spus că acum totul este bine și că ar dori să revină. Nouă luni mai târziu, cea de-a treia soție a acestuia născuse 2 gemene, pe care tatăl le-a numit Jang Hwa și Hong Ryeon. Acesta le-a iubit enorm de mult și familia a trăit fericită.

 

Sursa: wikipedia.org

Traducere: Seo Yun Mi/ Maria Alexandra

Română
Votare: 
0
No votes yet