교촌 치킨 Pui Gyochon

Ingrediente  pentru pui

-12 aripioare sau ciocănele de pui (700 g)

-1 cană lapte

-1 lingură vin pentru gătit (opțional)

-1/4 linguriță sare

-1/6 linguriță piper negru

-1/4 cană mixură pentru prăjit sau făină de toate felurile

-1/4 cană amidon de porumb

-1/2 lingură semințe de susan

 

Ingrediente pentru sos

-2 linguri sos de soia

-2 linguri apă

-1 lingură ulei de gătit

-1/2 lingură usturoi tocat

-2 lingurițe generoase de zahăr

-1/2 linguriță oțet

 

Mod de preparare

1. Înmuiați aripioarele/ciocănelele de pui în lapte pentru 20 minute pentru a scăpa de orice miros urât al puiului și pentru a-i îmbunătăți textura.

2. După ce au trecut cele 20 de minute, drenați și clătiți puiul de lapte.

3. De-a lungul fiecărei aripioare/ciocănel face crestături pentru ca aromele să pătrundă și în interior.

4. Marinați puiul cu 1 lingură de vin pentru gătit (opțional), ¼ linguriță sare și 1/6 linguriță piper negru și lăsați deopartepentru 10 minute. Preîncălziți cuptorul la 204-205° C sau preîncălziți o friteuză cu ulei de gătit dacă vreți să prăjiți aripioarele/ciocănelele de pui.

5. Într-o pungă de plastic puneți ¼ cană mixură pentru prăjit coreeană sau făină și ¼ cană amidon de porumb. Strângeți la gât punga și scuturați bine.

6. Puneți toate aripioarele/ciocănele de pui în punga cu făină și amestecați încet, până când toate bucățile sunt acoperite în totalitate cu făină.

7. Pe o bucată de hârtie de copt (pusă într-o tavă) întindeți puțin ulei sau pulverizați spray de gătit. Plasați fiecare aripioară/ciocănel în tava cu hârtia de copt. Dacă vreți să le prăjiți, puneți bucățile într-o friteuză în loc să le puneți în tavă și prăjiți-le până ce ambele părți  devin maro-aurii.

8. Dacă alegeți să faceți puiul la cuptor, puneți tava cu aripioare/ciocănele la cuptor pentru 15 minute, iar apoi întoarceți bucățile pe partea cealaltă și mai lăsați pentru încă alte 15 minute sau până când sunt făcute. La final, lăsați puiul să se odihnească cât timp preparați sosul.

9. Puneți toate ingredientele pentru sos într-o cratiță la flacără medie spre mare și amestecați bine. Odată ce începe să fiarbă, lăsați-l pe foc încă 3 minute, amestecând între timp.

10. Strecurați sosul, după care în bolul în care s-a scurs sosul adăugați aripioarele/ciocănelele de pui  și amestecați adânc. La final, presărați ½ lingură semințe de susan pe deasupra. Poftă bună!

VIDEO

 

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet