Rapoarte: 2012

RAPORT – FEBRUARIE 2012

CONCURS: „Concurs de 1 martie

Statutul nostru in concurs: Organizatori

Descriere: Concurentii trebuiau sa urmeze 4 pasi simpli:

  1. Au dat like paginii noastre de Facebook
  2. Au trebuit sa tina emblema noastra (de atunci) la profil timp de 2 zile ( http://www.picbadges.com/centrul-romanesc-de-cultura-coreeana/2505309/ )
  3. Trebuiau sa isi faca cont pe forum, sa isi aleaga un subiect de pe forum care le descria Coreea cel mai bine si sa explice de ce au ales acel subiect
  4. Au anuntat echipa KCC.Romania cand au indeplinit toate conditiile, si-au postat numele de pe forum si unde anume au comentat pe forum

Perioada desfasurarii: 25.02.2012 – 27.02.2012

Numarul de participanti: 10

Premiul castigat: O mapa scolara cu JaeJoong (DBSK) si doua telegrame cu Hangul pe ele.

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Concurs incheiat cu succes. Primul criteriu de selectie a fost gramatica si redactarea comentariului, apoi claritatea si  expunerea coerenta a ideilor, apoi felul in care participantii si-au exprimat ideile. Am avut o mica neintelegere cu o concurenta, insa am lamurit-o dupa aceea.

_________________________________________________________________________________

RAPORT – FEBRUARIE 2012

PROIECT: „Serialul Dream High 2, tradus in limba romana

Statutul nostru in proiect: Organizatori

Descriere: Echipa KCC.Romania a dorit sa traduca filme si seriale coreene in limba romana pentru fani, incepand cu acest serial foarte cautat la acea vreme. Ne-am dorit sa le traducem din coreeana direct in limba romana, pentru a nu se pierde sensul expresiilor.

Perioada desfasurarii: 16.02.2012 – 23.03.2012

Numarul de participanti: 4

Premiul castigat: -

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Fanii au fost foarte incantati. Din pacate, desi am tradus alte cateva episoade in plus, programul nostru de editat videoclipuri ne-a facut probleme si a trebuit sa renuntam la acest proiect. Acum sunt deja foarte multe bloguri si site-uri ce traduc serialele coreene. Am decis sa nu mai reluam acest proiect pana ce nu vom avea „Seara de film coreean”.

_________________________________________________________________________________

RAPORT – APRILIE 2012

PROIECT: „Invatam impreuna limba coreeana

Statutul nostru in proiect: Organizatori

Descriere: Acest proiect este pe termen nelimitat si se vrea a fi de lunga durata. Inca este in desfasurare. S-a vrut la inceput a fi un loc in care oamenii sa impartaseasca cunostintele legate de limba coreeana, insa a ramas un loc unde unul dintre administratori (Kim So-Jung) a ajuns sa predea singura limba deoarece ea a studiat timp de aproape 2 ani si jumatate la facultate. Intre timp grupul s-a marit considerabil, iar in prezent este cel mai mare grup din Romania in care se invata limba coreeana.

Perioada desfasurarii: 25.04.2012 – present

Numarul de participanti: In prezent sunt aproximativ 800 de membri in grup, iar altii ne urmaresc direct pe site la sectiea „Limba coreeana”

Premiul castigat: -

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Proiectul este inca in desfasurare. Proiect ce continua si in prezent, si este mentinut cu succes de mai bine de un an de zile. Desi la inceput au fost putini, numarul doritorilor creste considerabil de la o zi la alta. Unii invata din pura placere si pasiune, altii pentru a traduce mesajele idolilor, o mare parte sunt deja studenti la sectiile de coreeana din Cluj sau Bucuresti spre care i-am indrumat cu mare drag, iar restul ori invata de nevoie, ori pur si simplu vor sa stie o limba asiatica, iar coreeana li s-a parut cea mai accesibila. Fanii sunt incantati de initiativa noastra si ne sustin intotdeauna prin diverse comentarii, sugestii sau pareri.

___________________________________________________________________________________

RAPORT – FEBRUARIE-AUGUST 2012

EVENIMENT: „Cursa Coreeana 2012

Statutul nostru in eveniment: Organizatori, alaturi de JJ Project Romania si echipa KCulture in Romania

Descriere: Cursa Coreeana este un eveniment organizat de cele trei comunitati. A luat nastere pornind de la ideea unui Treasure Hunt educativ. Este un proiect de cunoastere a culturii coreene cu o experienta unica in Romania, continant probe si teste atat din cultura moderna, cat si cea traditionala. Concurentii au fost nevoiti sa treaca prin situatii-limita si sa indeplineasca un numar de probe obligatorii. Ducand la bun sfarsit probele, acestia primeau indiciul pentru proba urmatoare. Pe tot parcursul concursului, participantilor si voluntarilor li s-a asigurat apa necesara, fiind o perioada foarte calduroasa. Acest concurs a fost posibil cu ajutorul voluntarilor, care s-au implicat imediat si au ajutat la buna desfasurare a evenimentului.

Competita s-a tinut in luna august, in incinta Parcului Cismigiu, Bucuresti. Au fost in total patru echipe, insa doar una a fost castigatoare la sfarsitul zilei. Data limita a inscrierii a fost 15 august 2012, competitia a fost sustinuta pe 23 august 2012, iar castigatorii s-au aflat abia in cadrul Fan-Meetingului, atunci cand li s-au inmanat premiile.

Perioada desfasurarii: 23.08.2012

Numarul de participanti: 4 echipe a cate 3 membri fiecare, in total 12 participanti

Premiul castigat: S-au oferit trofee, cani, pixuri, carti cu retete coreene, stickere, Ramyun si multe alte premii, pentru fiecare membru al echipei castigatoare.

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Concurs incheiat cu succes. Atat fanii cat si voluntarii s-au simtit excelent! Nu ne asteptam la acest feedback. A fost cu siguranta ceva unic pentru fanii Coreei din Romania, un eveniment la care au participat din suflet pana la epuizare, au ras, au glumit, au invatat versuri de poeme, au invatat miscari de Taekwondo sau au invatat ca lucrul in echipa este cel mai eficient mod de a castiga. Ne dorim sa facem in fiecare an acest proiect.

_______________________________________________________________________________

RAPORT – AUGUST 2012

EVENIMENT: „Editia a treia a K-Fan Meetingului

Statutul nostru in eveniment: Parteneri, alaturi de alte comunitati dedicate culturii si artistilor coreeni, organizat de AFSCR

Descriere: Evenimentul anual, in care toti fanii Coreei moderne se aduna la un loc si petrec timp impreuna pentru a se cunoaste si a interactiona. Au loc competitii de dans, karaoke sau diferite tombole, prezentari de Hanbok sau Taekwondo. Cel mai important moment al evenimentului este prezentarea comunitatilor partenere. KCC.Romania a participat ca si anul anterior (doar ca sub alta denumire – Love Korea) prin concursul de cultura generala despre Coreea, unde s-au oferit premii si s-au felicitat public castigatorii primelor trei locuri. De asemenea, alaturi de JJ Project si KCulture in Romania, au organizat concursul-tombola „Pasaport spre Coreea”. Evenimentul a avut loc in incinta liceului „Gh. Lazar” din Bucuresti.

Perioada desfasurarii: 25.08.2012

Numarul de participanti: peste 800, nu stim sigur

Premiul castigat: S-au oferit diverse premii culturale concurentilor

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Evenimentul a fost dus la bun sfarsit cu succes, desi am intampinat diverse probleme de organizare pe parcursul zilei. Fanii s-au simtit bine si asta a fost cel mai important. Concursul de cultura generala organizat de catre noi, s-a dovedit a fi un pic dificil, mai ales pentru fanii formatiilor care nu au stiu exact cine este Regele Sejong. Raspunsurile lor mi-au dovedit cat de putin s-a pus accent pe cultura cu adevarat pana acum si cat de putin sunt promovate istoria si cultura Coreei. Pentru editia urmatoare, ne propunem sa le oferim o sansa mai mare, de aceea vom pregati din timp cartea „Facts about Korea”. Ne dorim sa le-o punem la dispozitie pentru a face fata cu usurinta intrebarilor noastre. Ideea pasaportului coreean a fost una foarte buna, iar fanii au imbratisat-o cu entuziasm. La fel ca si concursul de cultura generala, pasaportul coreean va ramane ca o traditie la fan-meeting.

_____________________________________________________________________________________

RAPORT – AUGUST 2012

CONCURS: „Pasaport spre Coreea

Statutul nostru in concurs: Organizatori, alaturi de JJ project si KCulture in Romania, cu sprijinul AFSCR

Descriere: Concurentii au primit la intrare cate un pliant cu toate comunitatile partiticipante la fan-meeting. A fost necesar sa colectioneze semnaturile tuturor comunitatilor, insa doar dupa ce raspundeau la o intrebare legata de acea comunitate. Cu toate semnaturile adunate, pliantele au fost bagate intr-o urna si extrasi castigatorii sub forma unei tombole. Premiile au fost oferite doar de catre cele 3 comunitati (noi, JJ project si KCulture in Romania).

Perioada desfasurarii: 25.08.2012

Numarul de participanti: peste 100

Premiul castigat: Diferite premii, pachete facute special de catre comunitatile ce au organizat concursul

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Concurs incheiat cu succes. Am fost placut surprinse atunci cand am vazut fanii dornici de a participa. Totodata s-au aratat entuziasti si rabdatori sa raspunda la intrebarile tuturor standurilor. Un feedback foarte bun. Va fi facut in fiecare an, la fan meeting.

_____________________________________________________________________________________

RAPORT – OCTOMBRIE 2012

CONCURS: „Video contest: We love Korea 2012

Statutul nostru in concurs: Organizatori

Descriere: Concurentii trebuiau sa se filmeze cu o camera, un telefon sau webcam-ul de la calculator si sa ne spuna de ce iubesc Coreea. Sau puteau face un filmulet/colaj de poze cu ceea ce iubesc la Coreea. Toate filmuletele au fost urcate pe Youtube. S-a adunat numarul de voturi de pe pagina noastra de Facebook, numarul de voturi de pe canalul de Youtube si voturile Echipei KCC.Romania. S-au ales trei castigatori.

Perioada desfasurarii: 17.10.2012 – 31.10.2012

Numarul de participanti: 2

Premiul castigat: Cate o carte despre istoria Coreei, telegrame traditionale coreene, stickere, creioane, o bratara coreeana budista si o brosa sub forma de tricou reprezentand echipa nationala de fotbal.

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Concurs incheiat cu succes. Castigatorii au fost foarte multumiti de premiile primite. Echipa noastra considera ca si-au dat interesul pentru acest concurs si ne bucura sa descoperim de ce fanii iubesc Coreea. Planuim sa facem in fiecare an acest concurs.

_________________________________________________________________________________________

RAPORT – NOIEMBRIE 2012

EVENIMENT: „Asian Mystery Night

Statutul nostru in eveniment: Organizatori alaturi de BAP Romania, in parteneriat cu Hottest Romania, JJ Project,  KCulture in Romania, ACRC Nan Kibun si Bumtzi Pub.

Descriere: Evenimentul a fost o petrecere organizata de Halloween pentru toti fanii Asiei. A fost pusa muzica asiatica, s-au organizat concursuri, karaoke, s-a oferit sansa degustarii de Kimbap, prin urmare toti au avut de castigat! Am avut si un  stand cu vanzare de produse asiatice. 

Perioada desfasurarii: 03.09.2012

Numarul de participanti: 75

Premiul castigat: Mai multe, printre care Pepero, Ramyun, evantaie de perete, stickere cu formatii, bratari feng shui si altele.

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Evenimentul a fost un succes. Am avut un feedback foarte bun, fiind prima petrecere de acest gen, cu tematica asiatica de Halloween. Am avut niste parinti ce au venit ca insotitori pentru copii lor minori si au fost foarte multumiti, ramanand pana la finalul petrecerii. Toata lumea s-a distrat pe stilul „Gangnam Style” si participantii au fost multumiti datorita numeroaselor premii primite.

_________________________________________________________________________________________

RAPORT – DECEMBRIE 2012

PROIECT: „Secret Santa with KCC.Romania

Statutul nostru in proiect: Organizatori

Descriere: Participantii s-au inscris in termenul limita impus de noi pentru a-i baga in baza de date. Apoi s-au extras rand pe rand, unul cate unul, si alesi sa faca cadou unei alte persoane reale. Adresele si datele personale s-au trimit in particular prin e-mail.

Perioada desfasurarii: 19.11.2012 – 20.12.2012

Numarul de participanti: 12

Premiul castigat: Fiecare a dat cat a putut si ce a putut, suma maxima pe care noi am sugerat-o sa o foloseasca fiind de 50 RON/persoana.

Link-ul evenimentului:

Statut eveniment si feedback: Proiect foarte placut de catre fani. Din pacate, la 3 dintre participanti nu stim ce s-a intamplat, dar s-au cam blocat intre ei si nu au trimis cadourile, prin urmare nici nu si le-au primit. Aceste persoane nu vor mai avea voie sa participe la acest concurs deoarece s-au aratat a fi neseriosi.

Română
Votare: 
0
No votes yet