준왕 Regele Jun

Română

            Regele Jun a fost conducătorul regatului Gojoseon. Conform unor surse istorice, acesta a fost succedat de Wiman, a cărui urzupare asupra tronului a dus la apariția Wiman Joseonului.

            Înfrângerea și exilul în Mahan

            Wiman, un refugiat din imperiul Yan, i-a cerut regelui Jun din Gojoseon să-l accepte drept comandant asupra graniței vestice din Beonjoseon. Totuși, undeva între anii 194-180 î.e.n, Wiman a adunat alți refugiați și a condus o revoltă, urmărindu-l pe regele Jun până în Majoseon.  

            Jun și slujitorii săi au reușit să scape cu ajutorul unei bărci și au ajuns în Majoseon. Aici l-a detronat pe vice-dangun (un fel de preot-rege specific regalității Gojoseonului), autoproclamându-se Rege Divin și luând în stăpânire teritoriul acutalului oraș Iksan din Jeollabuk-do. Cel mai probabil noul regat al regelui Jun a evoluat în ceea ce astăzi e numit de istorici regatul Mahan, care a fost mai târziu cucerit de regele Onjo, fondatorul Baekjeului. Nu se cunoaște cu exactitate numele de familie a regelui Jun, unii erudiți afirmând că ar fi Ki/Gi, iar alții  Han.

Sursa: wikipedia.org

Traducere: 강현재

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet