표고버섯 전 Rețetă coreeană de ciuperci umplute

Ingrediente principale

-1 ou

-3 linguri făină

-10 ciuperci (shiitake) proaspete

-ulei pentru prăjit

 

Ingrediente pentru carne

-2/3 cană carne de vită tocată

-1/2  lingură sos de soia

-1 linguriță generoasă de zahăr

-1 lingură ceapă verde tocată fin

-1 linguriță usturoi tocat

-1/6 linguriță piper negru

 

Mod de preparare

1. Într-un bol puneți toate ingredientele pentru carne, amestecați și lăsați la marinat pentru cel puțin 30 minute.

2. Între timp, îndepărtați tulpinile ciupercilor, după care acoperiți-le pe fiecare cu făină.

3. După ce carnea a sta la marinat pentru cel puțin jumătate de oră, umpleți fiecare ciupercă cu mixura de carne, apăsând deasupra sa pentru a se lipi mai bine de ciupercă, după care presărați pe deasupra făină.

4. Bateți un ou cu 1/8 linguriță sare, după care înmuiați și rotiți fiecare ciupercă în mixura de ou astfel încât acestea să fie acoperite în întregime.

5. Puneți ciupercile într-o tigaie cu ulei preîncălzit cu fața cu mixura de carne în jos și prăjiți pentru cinci minute la flacără medie, apoi întoarceți ciupercile pe cealaltă parte și lăsați-le la prăjit pentru încă cinci minute. Poftă bună!

VIDEO

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

 


846

Română
Votare: 
0
No votes yet